azijn schoonmaakmiddel

Azijn is een echt natuurproduct! Azijn wordt al enkele duizenden jaren gebruikt. Er zijn zelfs azijnresten gevonden in aardewerk van de oude Egyptenaren. Maar wat kan je nou eigenlijk precies met azijn? Naast dat je azijn door de boerenkool kan doen is azijn ook een prima goedje om mee schoon te maken. We lichten een aantal toepassingen uit van azijn:

Ontkalken met azijn

Zit er kalk in je waterkoker? Is de douchekop verkalkt? Azijn brengt redding! Met een beetje azijn en water kan je de hele badkamer vrij maken van kalk. Lees hier hoe je de waterkoker kan ontkalken met azijn.

Gootsteen ontstoppen

Met een combinatie van azijn en soda is het mogelijk om de gootsteen te ontstoppen. Je gooit een ruime hoeveelheid soda in de afvoer en spoelt hier een flinke hoeveelheid azijn achteraan. Vervolgens gooi je er een liter kokend water achteraan. Werkt bijna altijd om de gootsteen weer vrij te maken.

Wasverzachter

Geen zin in het kopen van dure wasverzachters? Gooi eens een kopje azijn in de trommel wanneer je handdoeken gaat wassen. Het azijn zorgt voor zachte, soepele vezels in de handdoeken.

Ongedierte bestrijden

Azijn is zuur! Wij merken dit niet aan onze huid, maar insecten wel degelijk! Met azijn kan je onder andere meeldauw bestrijden en onkruid verwijderen.

Fruitvliegjes bestrijden met azijn

Fruitvliegjes kunnen een ware plaag vormen in je huis. Fruitvliegjes bestrijden met azijn is gelukkig erg eenvoudig. Fruitvliegjes heten niet voor niets azijnvliegjes!

Schoonmaakazijn

Heb je iets sterkers nodig dan azijn? Check dan schoonmaakazijn! Schoonmaakazijn heeft een hogere zuurtegraad dan normale azijn wat het perfect maakt voor het schoonmaken van vrijwel alles!

Groene aanslag verwijderen met azijn

Niemand houdt van groene aanslag op de tegels van het terras. Groene aanslag verwijderen met azijn is gelukkig erg eenvoudig. Doe een ruime hoeveelheid azijn in een emmer heet water en schrob de groene tegels flink!

De grote voordelen van azijn

 • Azijn is een milieuvriendelijk product.
  Veel schoonmaakmiddelen bevatten ingrediënten die niet goed zijn voor het milieu. Azijn is een echt natuurproduct en brengt geen schade toe aan het milieu.
 • Azijn is goedkoop
  Azijn is overal verkrijgbaar en altijd tegen een lage prijs. Die dure schoonmaakmiddelen van diverse merken? Helemaal niet nodig!
 • Azijn is lang houdbaar
  En daarbij is lang houdbaar een understatement! Azijn heeft geen houdbaarheidsdatum.
 • Veel verschillende toepassingen
  Azijn heeft ENORM veel verschillende toepassingen, van saladedressing tot middel om mee te ontkalken. Een waar wondermiddel.