Handdoeken wassen

Handoeken wassen.Handdoeken wassen is een taak die in ieder Nederlands huishouden wekelijks zo niet dagelijks wordt gedaan. Iedereen wil zichzelf na het douchen kunnen afdrogen met heerlijke frisse handdoeken. In dit artikel lees je hoe je handdoeken het beste kunt wassen.

Nieuwe handdoeken

Wanneer je nieuwe handdoeken hebt gekocht of gekregen is het aan te raden deze een nacht te laten weken in koud water met azijn. Door het weken gaan de vezels van de handdoeken open staan waardoor ze meer vocht opnemen. De toevoeging van azijn zorgt ervoor dat de kleur langer mooi blijft.


Handdoeken wassen

Was je handdoeken wanneer deze niet zo vies zijn op 40 graden. Vieze handdoeken was je op 60 graden. Wees niet bang dat je handdoeken krimpen op 60 graden. Handdoeken zijn behoorlijk ‘hufter proof’ en kunnen temperaturen van 60 graden met gemak aan. Was de handdoeken het liefste apart van andere kleding. Handdoeken kunnen kleding beschadigen en vice versa. Hierbij geldt ook dat je donkere en lichte handdoeken gescheiden van elkaar wast. Je kan wasverzachter gebruiken bij het wassen van de handdoeken, dit zorgt voor ‘zachte’ handdoeken. Dit vormt echter wel een laagje om de vezels van de handdoeken waardoor ze minder vocht openemen tijdens het afdrogen. In de lade van je wasmachine kan je een scheut azijn doen. Dit verwijdert resten van zeep en vet die in je handdoek zijn achtergebleven.


Handdoeken drogen

Het drogen van de handdoeken doe je bij voorkeur buiten aan een waslijn. Door de wind worden de handdoeken snel droog en blijven ze lekker fris. Je kunt handdoeken vanzelfsprekend ook binnen drogen aan een lijn of rek. Zet een raampje open en ventileer de ruimte goed om muf ruikende handdoeken te voorkomen.

Je kunt handdoeken tevens drogen in de droogtrommel. Je handdoeken worden hierdoor lekker zacht. Gebruik een programma wat niet zo heet is om beschadiging van de handdoekvezels te voorkomen.

Handdoeken hoeven niet gestreken te worden. Het strijken van een handdoek kan de vezels beschadigen waardoor deze bij het afdrogen minder vocht opnemen.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>