PVC vloer schoonmaken Tips 2024

PVC vloer schoonmaken Tips 2024

Een PVC vloer is een prachtige vloer die eens in de zoveel tijd schoongemaakt moet worden. Een PVC vloer schoonmaken is, anders dan een laminaat vloer schoonmaken, gelukkig erg eenvoudig. De PVC vloer is een glad oppervlak zonder al teveel vreemde structuren. Onderhoud wat aan deze vloer verricht moet worden op wekelijkse basis is daarom ook nagenoeg nihil. Toch zal je de vloer eens in de zoveel tijd moeten schoonmaken. In dit artikel vind je advies over welke middelen het beste zijn om je PVC vloer te reinigen en onderhouden.

PVC vloer dweilen

Voordat je de PVC vloer gaat dweilen is het van belang een stofzuiger te gebruiken. Je zuigt vuil op zoals zand en stof. Zo kan je een stuk schoner dweilen en voorkom beschadigingen. Een kras is namelijk zo gemaakt. Vergeet zeker niet in alle hoekjes en gaatjes grondig te stofzuigen. Stof heeft de neiging zich op te hopen. Dit zie je vaak terug onder meubels. In plaats van te stofzuigen kan je ook een statische doek gebruiken zoals de welbekende Swiffer.

PVC vloer schoonmaken met schoonmaakazijn

Wanneer je de PVC vloer gaat dweilen, gebruik dan lauwwarm water in combinatie met een goede dweil. Water wat echt HEET is, is niet goed voor de vloer! Schoonmaakmiddelen hoeven eigenlijk niet gebruikt te worden. Mocht je vloer een beetje plakkerig zijn, voeg dan een scheutje schoonmaakazijn toe aan het water. Een PVC vloer kan goed tegen vocht. Je kan dus redelijk nat dweilen.

Werk altijd met schoonmaakmiddelen die vrij zijn van zeep. De vloer kan namelijk zeer glad worden bij het gebruik van deze middelen. Ook voorkomt het glanzen van de vloer of vorming van vlekken op/in het PVC. Wil je geen strepen op je PVC vloer of een doffe uitstraling? Laat de  de vloer niet uit zichzelf drogen maar wrijf deze zelf droog met een zachte, droge doek.

PVC reiniger

Is je vloer echt vies, ga dan aan de slag met een PVC reiniger. Er zijn speciale PVC reinigers te koop die gemaakt zijn voor het schoonmaken van je PVC vloer. Let altijd op dat u het middel koopt wat het beste past bij uw vloer. Zo zijn er PVC reinigers voor matte en glanzende PVC vloeren.

PVC vloer en allesreiniger

Je kunt met een allesreiniger vrijwel alles schoonmaken. Echter, voor je PVC vloer raden we dit reinigingsmiddel af. Er kunnen agressieve stoffen in dit middel zitten die de beschermende laag van het PVC aantasten. Voorkom vlekken en gebruik een PVC reiniger of schoonmaakazijn.

Groene zeep en je PVC vloer

Groene zeep heeft een groot aantal toepassingen. Echter, voor het schoonmaken van je PVC vloer is dit schoonmaakmiddel minder geschikt. Groene zeep is ietwat vettig en zorgt voor een doffe vloer. Daarnaast wordt de vloer er erg glad van.

PVC vloer en stoomreiniger

NIET aan beginnen. De vloer schoonmaken met water is meer dan voldoende. Een stoomreiniger kan zo heet worden dat deze zelfs schade toebrengt aan uw PVC vloer.

Boenmachine en PVC vloer

Een boenmachine kan gebruikt worden op je PVC vloer. Een boenmachine is namelijk geschikt voor alle harde soorten vloeren, inclusief de PVC vloer. Wil je de PVC vloer dus écht laten glimmen, dan ga je voor een boenmachine.

Krassen in je PVC vloer

Krassen in je PVC vloer, erg vervelend! Die poets je er helaas niet zomaar uit. Gelukkig zijn er speciale reparatiesets. Wij hadden direct na het leggen van onze PVC vloer enkele flinke krassen. Die hebben we snel weten weg te werken met deze set! Beschadigingen en krasjes ontstaan vaak door het schuiven van stoelen en ander meubilair. Zand of andere harde deeltjes komen tussen een stoelpoot en de vloer terecht waarna een kras zo is gemaakt. Plak daarom altijd speciale viltjes onder stoelen en banken!

Robotstofzuiger en PVC vloer, perfecte combinatie

Ik heb een hekel aan stofzuigen. Mijn robotstofzuiger is daarom ook mijn allergrootste vriend! Heb je een PVC vloer? Dan is dit fantastische apparaat ook zeker aan te raden. De stofzuiger bevat diverse zachte borstels die de PVC vloer zachtjes schoon borstelen. Zand en ander vuil maakt op deze manier geen kans. Dacht je dat je goed kunt stofzuigen? Vergeet het maar. Een robotstofzuiger is grondig en pakt iedere vierkante centimeter nauwkeurig mee. Daar kan geen mens tegenop.

Schoonmaken en onderhouden van jouw vloer - FloerTube #3