PVC vloer schoonmaken

Een PVC vloer is een prachtige vloer die eens in de zoveel tijd schoongemaakt moet worden. Een PVC vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. De PVC vloer is een glad oppervlak zonder al teveel vreemde structuren. Onderhoud wat aan deze vloer verricht moet worden op wekelijkse basis is daarom ook nagenoeg nihil. Toch zal je een PVC vloer eens in de zoveel tijd moeten schoonmaken. In dit artikel vind je welke middelen het beste zijn om je PVC vloer te reinigen.

PVC vloer dweilen

Voordat je de PVC vloer gaat dweilen is het van belang een stofzuiger te gebruiken. Het lijkt een beetje dubbelop om eerst te stofzuigen en daarna te dweilen, maar het zorgt ervoor dat je een stuk schoner kunt dweilen. Vergeet zeker niet in alle hoekjes en gaatjes te stofzuigen. Stof heeft de neiging zich op te hopen. Dit zie je vaak terug onder meubels. In plaats van te stofzuigen kan je ook een statische doek gebruiken zoals de welbekende Swiffer.

Wanneer je de PVC vloer gaat dweilen, gebruik dan lauwwarm water. Water wat echt HEET is, is niet goed voor de vloer! Schoonmaakmiddelen hoeven eigenlijk niet gebruikt te worden. Mocht je vloer een beetje plakkerig zijn, voeg dan een beetje schoonmaakazijn toe aan het water. Werk altijd met schoonmaakmiddelen die vrij zijn van zeep. De PVC vloer kan namelijk zeer glad worden bij het gebruik van deze middelen. Ook voorkomt het glanzen van de vloer of vorming van vlekken op/in het PVC.

Er zijn speciale PVC reinigers te koop die speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van een PVC vloer. Let altijd op dat u het middel koopt wat het beste past bij uw vloer. Zo zijn er PVC reinigers voor matte en glanzende PVC vloeren.

PVC vloer en stoomreiniger

NIET aan beginnen. De vloer schoonmaken met water is meer dan voldoende. Een stoomreiniger kan zo heet worden dat deze zelfs schade toebrengt aan uw PVC vloer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>