Schoonmaakazijn is zoals de naam al doet vermoeden een azijnsoort om mee schoon te maken. Anders dan de normale tafelazijn is deze niet geschikt voor consumptie.

Verschil schoonmaakazijn & azijn

Schoonmaakazijn bevat rond de 8 tot 12 procent azijnzuur. Dat is ruim 3 keer zoveel als bij normale azijn. Daarnaast zijn er soorten die ethanol bevatten. Ook bevat schoonmaakazijn vaak een prettige geur om de typische azijnlucht te verdoezelen. Dat zijn eigenlijk de enige verschillen tussen beide.

Schoonmaakazijn kopen

Waar je deze azijnsoort ook koopt, je zult al snel versteld staan van de prijs. Schoonmaakazijn is GOEDKOOP! Wij zijn groot fan van de flessen van de action. Verkrijgbaar in een aantal prettige geuren voor slechts 52 cent per liter. Vaak vind je bij de action ook grote 5 liter jerrycans die slechts 2.49 kosten.

Toepassingen schoonmaakazijn

Dit schoonmaakmiddel is veelzijdig. Naast schoonmaken kan je nog veel meer met dit wondermiddel.

Schoonmaakazijn en onkruid

Onkruid kan niet tegen het zuur in schoonmaakazijn. Je kan het verdunt met water aanbrengen op het onkruid. Het onkruid zal een tijdje niet meer terugkomen.

Waterkoker ontkalken

Schoonmaakazijn is een perfect middel om je waterkoker mee te ontkalken. Lees hier hoe je dat doet.

Gootsteen ontstoppen

Iedereen heeft weleens last van een verstopte gootsteen. Een combinatie van schoonmaakazijn en zilversoda kan helpen bij het ontstoppen van de gootsteen.

Schoonmaakazijn tegen mieren

Mieren bestrijden kan op veel verschillende manieren. De beestjes zijn beslist niet opgewassen tegen het zuur van schoonmaakazijn. Giet de vloeistof in de mierengaatjes en je zult voorlopig geen last hebben van deze plaaggeesten.