Groene aanslag verwijderen Tips 2019

Groene aanslag verwijderenGroene aanslag, wie heeft het niet op het terras of de tuinmeubelen gehad? Als iets het gehele jaar buiten staat, dan kan je er de donder op zeggen dat er groene aanslag ontstaat. Die groene aanslag verwijderen, hoe doe je dat precies?

Groene aanslag, wat is het?

Groene aanslag is niets anders dan alg. Algen groeien goed op plekken waar de zon maar weinig schijnt en waar voldoende vocht is. In de herfst zie je dat de eerste groene aanslag zich begint te ontwikkelen omdat de dagen korter én natter worden.


Groene aanslag verwijderen van tegels

Azijn

Dit kan op een aantal manieren. Een zeer effectieve manier is het gebruik van azijn of schoonmaakazijn. Veeg het terras goed schoon alvorens je begint. Je mengt één deel azijn/schoonmaakazijn en één deel water in een emmer. Dit borstel je vervolgens over de tegels van het terras. Groene aanslag zal na enkele dagen verdwijnen. Een groot voordel van deze methode is dat het milieuvriendelijk is.

Hogedrukreiniger

Heb je een hogedrukspuit waarmee je ook heet water kan spuiten? Geweldig! Algen gaan dood wanneer er water met een temperatuur van 65 graden of meer wordt gebruikt. Zo heb je helemaal geen schoonmaakmiddelen nodig én is het niet nodig om te schrobben.


Soda of zout

Net als met azijn kan je een mengsel maken van zout/soda en water. Los een flinke hoeveelheid op in een emmer water en borstel je terras ermee. Na een paar dagen kan je de resten zo van de tegels vegen. Je kan eventueel ook gewoon zout of strooizout over je terras strooien.

Chloor

Een veelgehoorde oplossing voor het schoonmaken van groene terrastegels is chloor. We raden dit ten zeerste af. Chloor is slecht voor het milieu en kan voor verkleuring zorgen op je tegels. Zonde!

Groene aanslag verwijderen van tuinmeubels

Je groene tuinmeubelen kan je niet afspuiten met een hogedrukspuit. Dit laat plekken achter in het hout. Maar hoe maak je je tuinmeubelen dan vrij van groene aanslag? Simpel! Neem een mengsel van wat groene zeep, soda en warm water. En schrobben maar! Gebruik hier een half harde borstel. De groene aanslag boen je op deze manier heel snel van je meubilair.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>