Bank schoonmaken

Bank schoonmaken.Je bankstel is één van de meest gebruikte meubelstukken in huis. Soms gebeurt het dat je bank vies wordt omdat er eten of drinken overheen gaat. Kan gebeuren! Maar hoe kan je een bank nu het beste reinigen?

Stoffen bankstel schoonmaken


Een bank die gemaakt is van textiel is wat gevoeliger voor vlekken dan bijvoorbeeld een lederen bank. Toch is een stoffen bankstel prima schoon te maken wanneer je de juiste middelen gebruikt. Zorg er altijd voor dat je de bank goed stofzuigt zodat kruimels en haar van je bank af zijn.

Bank reinigen met soda

Soda is een echt wondermiddel met 1001 toepassingen. Zo kan je ook je bankstel schoonmaken met soda. Maak een emmer heet water met soda en zorg dat het volledig is opgelost. Vervolgens maak je een spons goed nat en neem je de bank af met het soda water. Dit is geen manier om (hardnekkige) vlekken uit je bank te krijgen. Het is meer bedoeld om je gehele bank mee schoon te maken.

Bank schoonmaken met shampoo

Shampoo is een goede manier om vlekken uit je stoffen bank te halen. Daarbij heeft iedereen ook wel shampoo in huis! Breng een klodder onverdunde shampoo aan op de vlek. Vervolgens masseer je de shampoo in de bank door een vochtige doek of spons te gebruiken. Dit gaat schuimen na verloop van tijd waarna je met een droge doek de shampoo resten kunt absorberen. Ga met een goede natte doek nog een keer over de vlek om echt álle shampoo uit de bank te krijgen. Probeer de natte plek zo goed mogelijk droog te wrijven. De natte plek kan je snel laten drogen door een laken of droge doek op de vlek te leggen. Vervolgens ga je met een strijkijzer over de vlek tot deze verdwenen is.

Bankstel schoonmaken met biotex

Maak een sopje van biotex en doe hier een scheutje schoonmaakazijn doorheen. Goed aanbrengen op de vlek die je wilt verwijderen. Er mag een ruime natte plek ontstaan. Droogdeppen met een droge doek of keukenpapier. Vervolgens goed laten drogen en je vlek is weg!

Stinkende bank weer fris laten ruiken

Een oude muffe bank, of een bank die staat in een ruimte waar wordt gerookt weer fris krijgen? Heel eenvoudig! Neem 1 deel water en 1 deel schoonmaakazijn en meng dit door elkaar. Doe het in een plantenspuit en spray de bank er mee af. (niet te nat) Laat de bank vervolgens een nacht rusten en de bank ruikt weer fris. Eventueel herhalen.


Lederen bankstel schoonmaken

Een bank van leer schoonmaken is aanzienlijk eenvoudiger dan het reinigen van een stoffen bank. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat eten en drinken niet in de bank kunnen trekken.

Gladde leren bank schoonmaken

Heel makkelijk: gebruik een vochtige microvezeldoek om de bank mee af te nemen. That’s it! Je kunt eventueel gedestilleerd water gebruiken, dit laat namelijk geen sporen van kalk achter.

Ruwe lederen bank schoonmaken

Deze bankstellen maak je niet schoon met water. Mocht er een vlek op deze bank zitten dan is de kans groot dat je deze alleen maar groter maakt door er met een natte doek over te wrijven. Uitzuigen met de stofzuiger moet daarom voldoende zijn!

Tips voor het schoonmaken van je bank

  • Gebruik geen gekleurde doeken. Deze kunnen afgeven op de bank waarna er vlekken ontstaan.
  • Maak je bank altijd vrij van stof, kruimels en haar alvorens je begint met schoonmaken.
  • Test je schoonmaakmiddel altijd op een klein stukje van de bank voordat je de hele bank gaat schoonmaken. Dit voorkomt vreemde, onverwachte vlekken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>