Impregneer spray

Impregneer spray

Wanneer je kleding koopt dan wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk mooi en schoon houden. Een impregneerspray zorgt daarvoor. Het is namelijk een waterafstotende spray. Wij hebben de beste impregneer sprays voor je op een rijtje gezet om textiel, jassen en diverse andere items waterafstotend en vuilafstotend te maken. Ook bescherm je items tegen schimmels.

Wat doet een impregneer spray precies?

Impregneren is het doordringen van een materiaal met een andere stof, bijvoorbeeld teflon. Deze toevoeging zorgt er onder andere voor dat materialen vuil en waterafstotend zijn. Er zijn zelfs impregneer sprays die ervoor zorgen dat materialen brandvertragend worden.

Wat kan je allemaal impregneren?

Bijna ieder materiaal is te impregneren. Wanneer je aan impregneren denkt, dan denk je vaak aan schoenen. Maar ook de houten tuinbank kan worden geïmpregneerd.

Werkt impregneer spray tegen vlekken?

De meeste impregneer sprays werken perfect tegen vlekken. Zo kunnen vlekken lastig hechten aan de geïmpregneerde ondergrond.

Is impregneer spray te gebruiken op leren schoenen?

Ook leren schoenen zijn goed waterdicht te maken met een waterafstotende spray. Houd er rekening mee dat je een spray kiest specifiek voor leren schoenen. De schoenen zijn goed beschermd terwijl ze hun ademende werking behouden.

Kan ik een stoffen bank behandelen met impregneer spray?

Je kan een stoffen bank perfect behandelen met een waterafstotende spray. Zo bescherm je stoffen meubels tegen vocht en vuil.

Kan ik textiel impregneren?

Textiel kan je impregneren met de daarvoor bedoelde impregneerspray. Perfect voor bijvoorbeeld jassen. Er zijn speciale impregneermiddelen die je enkel hoeft mee te wassen.