Epoxyvloeren: duurzaam en heel eenvoudig schoon te houden

Epoxyvloeren: duurzaam en heel eenvoudig schoon te houden

Het reinigen van epoxyvloeren is niet moeilijk. Ze worden over het algemeen als gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden beschouwd. Vanwege het gladde en naadloze oppervlak kunnen vuil, gemorste vloeistoffen en vlekken er niet in doordringen en vast komen te zitten op het oppervlak. Regelmatig vegen of stofzuigen is in de meeste gevallen voldoende om los vuil te verwijderen. Met routineonderhoud en de juiste aandacht kan een gietvloer van epoxy zijn duurzaamheid en glanzende afwerking jarenlang behouden. Gelukkig is dat niet moeilijk!

Hoewel een gietvloer van epoxy gemakkelijk schoon te maken is, kunnen bepaalde factoren het reinigen van epoxyvloeren beïnvloeden. De hoeveelheid voetverkeer, het soort vlekken en de kwaliteit van de epoxycoating kunnen het proces uitdagend maken. Op plaatsen met veel voetgangersverkeer kan het nodig zijn dat je de vloer vaker schoonmaakt om het uiterlijk en de glans te behouden. Harde vlekken en chemische lekkages vereisen specifieke reinigingsoplossingen die worden aanbevolen door een professioneel bedrijf voor epoxyvloeren of epoxyvloerreinigers.

Hieronder vind je hoe je een epoxyvloer van G-vloeren gietvloeren goed schoonmaakt zodat deze er altijd mooi uitziet:

  • Vlekken en morsen: 

Epoxyvloeren zijn over het algemeen bestand tegen vlekken, maar bepaalde chemicaliën en vetten kunnen toch verkleuringen veroorzaken als ze niet worden onderhouden. Een goede reiniging van gemorste vloeistoffen en vlekken is dus vereist om te voorkomen dat ze in het epoxyoppervlak binnendringen.

  • Stof en vuil: 

Epoxyvloeren kunnen na verloop van tijd stof, vuil en puin verzamelen, vooral in gebieden met veel verkeer. Regelmatig vegen of stofzuigen is dus belangrijk om deze deeltjes te verwijderen die krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken of het glanzende en gladde uiterlijk van de vloer kunnen aantasten. Op deze manier kun je je gietvloer van epoxy geweldig goed schoonmaken en onderhouden.

  • Bandensporen:

Epoxyvloeren zijn een populaire keuze in garages en showrooms waar bandensporen een veelvoorkomend probleem kunnen zijn. De banden van voertuigen kunnen lelijke sporen achterlaten op het oppervlak. Regelmatig vegen, dweilen en speciale reinigingsmiddelen zijn nodig om deze bandensporen te verwijderen.

  • Chemicaliën:

Epoxyvloeren zijn over het algemeen bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, maar bepaalde sterk zure stoffen kunnen toch schade of verkleuring aan uw vloer veroorzaken. Daarom is het essentieel om de richtlijnen van het vloerbedekkingsbedrijf te volgen en geschikte schoonmaakmiddelen te gebruiken om deze problemen te voorkomen.

  • Oppervlaktetextuur: 

Epoxyvloeren kunnen verschillende texturen hebben, zoals een gladde, glanzende of antislipafwerking. Gladde en glanzende oppervlakken zijn gemakkelijker schoon te maken in vergelijking met antislipafwerkingen. De antislipoppervlakken met meer textuur vereisen extra detail en inspanning tijdens het schoonmaken.

Het reinigen van epoxyvloeren is niet moeilijk; Een liter heet water en een zachte doek zijn de beste manier om epoxyvloeren schoon te maken als je regelmatig schoonmaakt. Het reinigen van epoxyvloeren hoeft geen hoofdpijn te zijn als het op de juiste manier wordt gedaan. Verschillende vloeren hebben verschillende reinigingstechnieken en onderhoudsprotocollen nodig om hun levensduur, uiterlijk en prestaties te behouden. Je vloercoatinginstallateur kan je ook specifieke methoden en procedures bieden voor het onderhoud van een bepaald vloersysteem.

Al met al is het onderhouden en reinigen van je epoxyvloer dus niet echt moeilijk. Gebruik onze tips om er zo lang mogelijk van te genieten!