Soda schoonmaakmiddel

Soda mag gerust één van onze favoriete schoonmaakmiddelen worden genoemd. Het is goedkoop, milieuvriendelijk (in niet al te grote hoeveelheden) en het heeft honderden verschillende toepassingen. Je kan het gebruiken om oppervlakken vetvrij te maken als een soort allesreiniger, maar het leent zich ook uitermate goed om bijvoorbeeld de bank mee schoon te maken.

Hoe kan je soda gebruiken?

Er zijn enorm veel verschillende toepassingen voor soda. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Oven schoonmaken met soda

De oven kan flink vies worden na een paar keer gebruiken. Gelukkig biedt soda een oplossing. De oven schoonmaken met soda is erg eenvoudig. Vult simpelweg een emmer met heet water waar je enkele scheppen soda in oplost. Vervolgens maak je met een doek de oven volledig schoon.

Wasmachine reinigen met soda

Weleens last gehad van een stinkende wasmachine? Dan heb je last van vetluis! Gelukkig kan je de wasmachine reinigen met soda. Doe een kopje soda in de wasmachine en draai een kookwas op 90 graden. Zonder wasgoed natuurlijk!

Gootsteen ontstoppen met soda

Zit de gootsteen weer eens verstopt? Gelukkig kan je de gootsteen ontstoppen met soda. Gooi een ruime hoeveelheid soda in de afvoer en spoel er een ruime hoeveelheid schoonmaakazijn achterna. Dit gaat bruisen! Vervolgens spoel je alles na met heet water.

Vaatwasser reinigen met soda

Ook de vaatwasser kan weleens gaan stinken. De vaatwasser reinigen met soda werkt perfect tegen nare geurtjes. Doe een schep soda in de vaatwasser en laat deze een keertje heet draaien. Probleem opgelost!