Sieraden schoonmaken

Sieraden schoonmaken.Sieraden zijn een prachtige toevoeging aan iedere outfit. Of het nu een ring, armbandje of ketting is; je hebt net dat extra beetje flair. Je wilt natuurlijk dat je sieraden er als nieuw uit blijven zien. Het is dan ook noodzakelijk je sieraden met enige regelmaat schoon te maken. Onze huid produceert zweet wat ervoor zorgt dat sieraden vies worden. Daarnaast worden sieraden vies door bijvoorbeeld parfum, creme en andere alledaagse zaken. Je sieraden reinigen is gelukkig niet heel erg moeilijk met de volgende tips.


Gouden sieraden schoonmaken

Echt goud heeft de prettige eigenschap dat het niet of nauwelijks verkleurd. Toch kunnen deze sieraden ook hun glans verliezen door viezigheid. Tijd om te poetsen! Je kunt speciale schoonmaakmiddelen kopen om je gouden sieraden schoon te maken, maar deze huis, tuin en keukenmiddeltjes werken net zo goed!

Schoonmaken met bier

Doe een beetje bier op een doek en begin je gouden sieraden zachtjes te poetsen tot ze weer glimmen. Afdrogen met een droge doek en je armband of ketting is weer als nieuw.


Bakpoeder en azijn

Let op: géén baking soda, maar bakpoeder. Je maakt een pasta van water en bakpoeder waar je het sieraad ruim mee kan bedekken. Dit laat je een minuut of 5 inwerken waarna je met azijn een deel van de bakpoeder eraf haalt. Spoel je sieraden nog een keertje goed na met water en droog alles af met een schone doek. Deze methode is niet geschikt voor sieraden met stenen of parels aangezien de ingelegde elementen kunnen loslaten.

Groene zeep en water

Maak een sopje van groene zeep (of een andere milde zeepsoort) en borstel je sieraden goed schoon met een tandenborstel.

Zilveren sieraden schoonmaken

Anders dan goud kan zilver echt verkleuren. Er zijn voldoende voorbeelden te vinden van zilveren sieraden die een zwarte kleur hebben gekregen door oxidatie.


Schoonmaken met tandpasta

Tandpasta is niet alleen heel geschikt om je gebit mee te reinigen, ook je zilveren sieraden kan je ermee laten stralen! Neem een tandenborstel en poets je zilveren sieraden met een klein beetje tandpasta tot ze weer glimmen. Dit heeft een polijstend effect.

Azijn en bakpoeder

Laat je zilveren sieraden weken in een badje van azijn en bakpoeder. Dit doe je in 200 milliliter witte azijn en drie eetlepels met bakpoeder. Je kan de verhoudingen eventueel naar beneden schroeven als je hele kleine sieraden gaat schoonmaken. Laat dit een paar uur weken en spoel nadien de sieraden goed af. Klaar!

Groene zeep en water

Ook je zilveren sieraden gaan weer glimmen na een groene zeep & water behandeling. Gewoon een sopje maken en goed schoonmaken met een gebruikte tandenborstel.

Stalen en titanium sieraden schoonmaken

Dit type sieraden is veruit het eenvoudigst schoon te maken. Deze harde metaalsoorten kan je met een sopje van groene zeep en water weer perfect schoon krijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>