Kattenbak schoonmaken

Kattenbak schoonmakenKatten zijn fantastische huisdieren. Eigenwijs, schattig, gezellig.. en je hoeft ze niet uit te laten. En dat is een groot voordeel ten opzichte van de hond van de buurman! De kat doet zijn behoefte gewoon binnen. Helaas zal je wel eens in de zoveel tijd de kattenbak moeten verschonen en schoonmaken. Maar hoe doe je dat nu het beste?

Kattenbak reinigen


Je begint met het weggooien van het oude kattengrind. Dit gooi je bij het rest afval, en niet in de groene bak zoals veel mensen denken. Wil je milieu vriendelijk bezig zijn? Probeer dan zo lang mogelijk met het kattengrit te doen door drollen en klonten met enige regelmaat uit de kattenbak te scheppen.

Als het grind is verwijderd maak je de kattenbak goed schoon met een sopje van bijvoorbeeld dreft en heet water. Je kan eventueel ook azijn gebruiken voor dit doel. Goed schoonmaken met een spons of afwasborstel. Laat het geheel een kleine tien minuten staan zodat al het vuil goed los kan weken.

Begin tijdens het weken van de bak met de behuizing van de kattenbak. Vaak wordt deze enkel een beetje stoffig. Goed afnemen met een natte doek. Je kunt hier eventueel azijn voor gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je alles GOED droogwrijft zodat er zo min mogelijk sporen van azijn achterblijven.


Vergeet na het schoonmaken niet om de kattenbak goed na te spoelen. Dit om ervoor te zorgen dat er geen stoffen achterblijven in de kattenbak waar de kat eventueel last van zou kunnen krijgen.

Als de kattenbak weer droog is vul je deze met ruim voldoende kattengrind. Wat je eventueel kan doen om de kattenbak aantrekkelijker te maken voor de kat is een drupje bleek op de bodem doen, en hier vervolgens het kattengrind overheen doen.

Kattenbak zakken


Het verschonen van je kattenbak helemaal beu? Ik raad je kattenbak zakken aan. Dit zijn een soort van vuilniszakken voor je kattenbak. Deze plaats je in de bak waarna je het grind in de zak strooit. Als het tijd is om de kattenbak te verschonen dan pak je simpelweg de zak uit de kattenbak. Nieuwe zak erin, en klaar! Het is alleen nodig om eens in de zoveel tijd de bak een keertje af te nemen met een vochtige doek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>