Magnetron Schoonmaken

Magnetron schoonmakenJe kunt je magnetron schoonmaken iedere keer wanneer je deze hebt gebruikt. Maar laten we eerlijk zijn; wie doet dat nou? Dus nu zit je met een magnetron waar een redelijke hoeveelheid aangekoekte etensresten en andere rommel in terug te vinden is. Geen nood! Schoonmaakbaas.nl heeft de tips om je magnetron te reinigen op een milieuvriendelijke en eenvoudige manier. En je bent er hooguit 10 minuten mee bezig!


Stofzuigen

Ja, stofzuigen. Er ligt hoogstwaarschijnlijk veel rommel op de bodem van je magnetron, zeker wanneer je een combi magnetron hebt. Die afbakbroodjes kruimelen behoorlijk! Gebruik een kruimeldief of stofzuiger om alle hoeken en gaten even goed uit te zuigen.

Magnetron schoonmaken met azijn

Deze methode doet bijna al het werk voor je. Neem een bakje wat in de magnetron mag, en doe hier 200 milliliter water in met 4 tot 5 eetlepels azijn. Doe het bakje met het mengsel in de magnetron en laat deze op volle kracht 5 minuten draaien zodat het lekker gaat stomen. Na vijf minuten kan het bakje uit de magnetron. Pas op! Kan heet zijn.


Haal het draaiplateau uit de magnetron en neem deze af met een vochtige doek. Eventueel kan dit plateau ook meegenomen worden tijdens de afwas. Neem de binnenzijde van de magnetron goed af met een vochtige doek. Je zult zien dat vet en etensresten goed zijn losgeweekt door het gebruik van azijn. Mochten sommige plekken in de magnetron nog niet goed schoon worden, gebruik dan een schuursponsje met een beetje pure azijn.

Neem de buitenzijde van de magnetron af met een sopje van schoonmaakazijn en water.


Magnetron schoonmaken met citroensap

Net als hierboven beschreven doe je het sap van 1 uitgeperste citroen bij 150-200 milliliter water. Doe dit in een bakje, zet het in de magnetron en laat dit vijf minuten draaien. Vervolgens kan je eenvoudig de magnetron helemaal schoonmaken met een vochtige doek. Én je magnetron ruikt heerlijk naar citroen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>