Black en Decker kruimeldief

Ruim een eeuw geleden werd in Baltimore, in de Amerikaanse Maryland, de machinefabriek Black en Decker opgericht. Een aantal jaar later vonden zij de draagbare elektrische boormachine uit. En hoewel het logo van het merk door de jaren heen geregeld veranderd is, blijft de zeshoek een moer voorstellen. Tegenwoordig is Black en Decker gefuseerd met Stanley Works en heet het officieel Stanley Black en Decker. Naast elektrisch gereedschap, accessoires en handgereedschap, produceert het merk ook diverse kleine huishoudelijke apparaten, zoals een raamwisser, stoomreinigers en hand- en steelstofzuigers.

Van een schone leefomgeving heb je veel profijt. Mensen die in een opgeruimd huis leven, hebben meer rust en daarmee minder last van stress en chaos. Een schone omgeving zorgt er daarnaast ook voor dat je eerder geneigd bent iets kleins direct op te ruimen, in plaats van In het even te Laten liggen. Het hebben van de juiste apparatuur om kleine schoonmaakklusjes de klaren, is het dan ook belangrijk. Een beetje stof, vuil of wat geknoei de kruimeltjes kun je natuurlijk verwijderen met een nat doekje. Op een stoffen ondergrond is dat echter minder praktisch. Ook vergt het pakken van een natte doek redelijk wat energie. De grote, gewone stofzuiger is ook een effectief middel om kleine beetjes vuil makkelijk op de ruimen. Maar voor een klein beetje smerigheid zo’n groot, log ding uit de kast trekken gebruiken en dat snoer weer terug laten rollen is wel erg veel moeite. Daarnaast is de zuigmond voor veel lastig bereikbare plekken net wat te groot of te breed en dus onhandig.

Stoffer en blik dan maar? Helaas kom je daarmee ook niet op alle plekken en het grote nadeel hiervan is dat het geen zuigkracht heeft, waardoor er altijd een klein beetje van het vuil achterblijft op de op te ruimen locatie. Gelukkig bestaat er een kruimeldief, ook wel kruimelzuiger genoemd. Deze komt erg makkelijk op moeilijk bereikbare plekken en is ideaal om kleine klusjes te klaren.

De kruimeldief is niet voor niets genoemd naar de kruimeldief uit het criminele circuit, welke ook kleine klusjes op lastige plekken uitvoert. Afhankelijk van de ondergrond kun je kiezen voor een kruimeldief met meer of minder zuigkracht. Hoe meer zuigkracht, hoe makkelijker dit is op een stoffen ondergrond, maar hoe meer energie deze verbruikt. Kies je liever voor een kruimeldief die makkelijk op te bergen is, neem er dan eentje met een oplaadstation wat eenvoudig aan de wand bevestigd kan worden. Door de kruimelzuiger altijd terug in het oplaadstation de stoppen, is deze altijd direct klaar voor de volgende opruimklus. De meeste kruimelzuigers laden op via een stekker In het stopcontact. Ook zijn er kruimeldieven met een steel. Deze zijn wat groter en het vuilreservoir is vaak ook wat minder compact, maar door de handige steel hoef je als gebruiker minder te kunnen en strekken om het vuil op te ruimen.

Leave a Reply