Hoe verwijder je nagellak uit kleding?

Hoe verwijder je nagellak uit kleding?

Nagellak is een product wat door heel veel vrouwen over de hele wereld wordt gebruikt. Het wordt verkocht in kleine flesjes wat voorzien is van een kwastje en is verkrijgbaar in ontelbare kleuren. Remover en aceton zijn de producten waarmee je nagellak weer van je nagels kunt verwijderen. Vooral vrouwen zijn gek op nagellak en al 5000 jaar voor Christus waren de dames al met deze versiering van hun nagels bezig. Maar ook vingertoppen versieren waren in die periode helemaal hot. Henna gebruikten men toen om de handen en nagels op te pimpen.

De periode 600 jaar voor Christus brachten de rijke vrouwen zilver en goud aan op hun nagels. Tussen 1800 en 1900 werd de manicure populair onder de vrouwen. Vooral de vrouwen die veel geld hadden en niet in de huishouding of land hoefden te werken, vonden nagellak fantastisch om te gebruiken.

Rond 1930 kwam het beautymerk Revlon met nailpolish op de markt in kleuren, die niet eerder waren gezien. Michelle Ménard was in die tijd een Franse visagiste die de nagellak van Revlon had bedacht. Zij werd geïnspireerd door autolak. Vanaf die periode is het lakken van teen- en vingernagels alleen maar populairder geworden.

Decoratie

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen houden van decoratie aan het lichaam. Oorbellen, tatoeages maar ook nagellak helpt een persoon om er mooier uit te zien. Tegenwoordig kijken we niet meer vreemd op wanneer een man zijn stoere tatoeage en mooie gelakte vingernagels laat zien.

Kleuren nagellak

Nagellak zijn er tegenwoordig in alle kleuren die je je maar kunt wensen. Natuurlijk is er altijd het traditionele rood. Rood is een kleur die passie laat zien. Zelfvertrouwen en jezelf gedurfd laten zien kan met rode nagellak. Een zachte tint als lila laat je persoonlijke vrouwelijkheid zien, zonder meisjesachtig te zijn. Geel wordt geassocieerd met de zon en warmte, prima kleur voor op een zonvakantie. Felroze is sexy, speels, stoer en tegelijkertijd chique. Echt een kleur voor zelfverzekerde vrouwen.

Voor een groot deel is dus de kleur van nagellak bepalend hoe jij je laat zien en hoe mensen naar je kijken. Belangrijk dus om met zorg de juiste kleur te kiezen.

Bezoek aan de nagelstudio

Door mooie verzorgde nagels zal een vrouw zich zelfverzekerd en aantrekkelijk voelen. Nagellak geeft een mooie, afgewerkte look. Zelf doen kan altijd, maar een bezoekje aan de manicure of nagelstyliste is heel goed voor de gezondheid van handen en nagels. Luxe en ontspanning zorgen ook nog is een keer voor een gezonde geest.

Basic of luxe manicure?

De meest verzorgende behandeling voor je nagels is de basic behandeling. Geen poespas maar wel een goede verzorging van de nagelriemen en het in model vijlen van nagels. Ook overtollige velletjes van nagelriemen worden verwijderd. De meer luxere variant wordt aangevuld met een handmasker plus een massage aan je handen. Tevens zal er een mooie kleur nagellak worden aangebracht.

Zelf nagels verzorgen en lakken

Zelf je nagels vijlen, verzorgen en lakken kan natuurlijk altijd. Het probleem is vaak het flesje nagellak. Zorg er voor, dat dit altijd stabiel wordt neergezet zodat het niet omvalt. Nagellak op je kleding is namelijk heel erg vervelend.

Nagellak in je kleding

Nagellak in je kleding, of op je mooie nieuwe bank,…erger kan niet toch? Het gebeurt natuurlijk zelden, maar wanneer er een flesje nagellak op je kleding leegloopt is dat heel vervelend. Ook kan je tijdens het nagellakken per ongeluk met het kwastje je mooie nieuwe bloes per ongeluk onder smeren. Er zijn echt oplossingen voor dit drama. Lees onderstaande tips!

Nagellakremover

Niet alleen handig om je nagels te ontdoen van het laklaagje maar ook om geknoeide nagellak uit je kleding te verwijderen. Het moet wel acetonvrij zijn. Aceton is niet zo best voor kwetsbare stof. Wanneer je regelmatig je nagels lakt heb je vast ook wel zo’n flesje in huis. Even op de vlek sprayen en 30 seconden wachten. Daarna uitwassen in de machine.

Haarlak

Géén remover in huis? Dit bovenstaande proces kan ook met haarlak. Insprayen en daarna op een gewoon programma wassen.

Aceton

Nagellakvlekken die in katoenen kleding zitten kunnen gemakkelijk met aceton worden verwijderd. Aceton op kwetsbare stoffen is niet aan te raden. Gebruik daar in ieder geval géén aceton voor. Een nagellakvlek uit katoenen kleding verwijderen doe je op de volgende manier;

  • Leg een stuk keukenpapier onder de vlek, dit is om de aceton direct te absorberen.
  • Een wattenstaafje in de aceton dippen en voorzichtig over de vlek wrijven. Niet te hard want dan wordt de vlek alleen maar groter.
  • Vervang steeds het wattenstaafje.
  • Dit proces steeds weer herhalen tot de nagellak uit de kleding is verdwenen.
  • Biotex op de plek aanbrengen, in laten trekken en wassen in de wasmachine.

Pure alcohol of spiritus

Een nagellakvlek op je mooie, zijden rokje? Geen paniek. Met spiritus of pure alcohol kunnen nagellakvlekken uit kwetsbare stoffen worden verwijderd. Vertrouw je het niet, probeer dan op een onopvallend stukje stof uit.

Uit tapijt verwijderen

Je kunt behalve op kleding ook nagellak hebben geknoeid op je mooie, donkere tapijt. Gebruik hairspray of een beetje pure alcohol. Niet te hard wrijven maar rustig opvegen met keukenrol of spons. Licht tapijt kan het beste met nagellakremover worden behandeld.

Tegels

Nagellak verwijderen van tegels kan met aceton of thinner. Even wat druppels op de vlek gieten, laten inwerken en snel verwijderen met een tissue. Vervolgens goed schrobben om vlekken te voorkomen.

Houten vloer

Een houten parketvloer is heel erg kwetsbaar. Is er per ongeluk nagellak op de vloer gekomen of op je mooie houten tafel? Gebruik in ieder geval nóóit remover of aceton. De oplossing is hairspray gebruiken. Spray op de vlek. Laat 20 seconden inwerken en veeg met een stukje keukenpapier schoon. Eventueel het hout nabehandelen.

Kunststof

Probeer, wanneer er nagellak op een kunststof object is gekomen, dit met een voorwerp met harde rand ervan af te schrapen. Zoveel mogelijk nagellak verwijderen. Neem daarna een schone doek en sprenkel er wat aceton op. Wrijf de overgebleven vlek nu schoon.