Schoonmaken met afwasmiddel

Afwasmiddel is een schoonmaakmiddel wat ondergewaardeerd is wat ons betreft. Deze krachtpatser wordt vaak enkel en alleen gebruikt voor de afwas, en dat terwijl je er zoveel meer mee kan!

In principe is ieder glad oppervlak de perfecte kandidaat om schoongemaakt te worden met afwasmiddel. We geven hieronder een aantal goede toepassingen voor afwasmiddel:

Ramen wassen zonder strepen

Voor het wassen van de ramen gebruik je afwasmiddel. Net als de wijnglazen worden ook je ramen blinkend schoon met een eenvoudig sopje. Even goed navegen met een droge doek en er zijn zelfs geen strepen te zien.

Barbecue rooster schoonmaken

Het rooster van de barbecue schoonmaken is een vervelend klusje om te doen. Een goed afwasmiddel en een vuilniszak maken korte metten met een vies rooster. Doe het rooster in de vuilniszak, doe er warm water bij en een scheutje afwasmiddel. De volgende dag veeg je alle viezigheid zo van het rooster.

Oven schoonmaken

Net als een barbecue rooster laat een vette oven zich ook goed schoonmaken met afwasmiddel. Gewoon een sopje maken van wat heet water en afwasmiddel en schoonmaken die oven!

Ons favoriete afwasmiddel

Heel ouderwets: Dreft. De claim dat je aan een enkel theelepeltje voldoende hebt voor de complete vaat is misschien wat ver gezocht, maar dit afwasmiddel is véél krachtiger dan veel van de huismerken die je in iedere keuken ziet staan.