Airfryer schoonmaken

Airfryer schoonmakenDe Airfryer is een geweldige vinding van Philips. Je frituurt met 80% minder vet waardoor je patatjes een stuk gezonden zijn dan uit de ‘ouderwetse’ frituurpan. Maar, ook je Airfryer zal eens in de zoveel tijd schoongemaakt moeten worden. Maar; een Airfryer schoonmaken, hoe doe je dat precies?

Airfryer reinigen in de vaatwasser

Tijdens de ontwikkeling van de Airfryer is er goed nagedacht over het reinigen van het apparaat. De onderdelen die los zijn kunnen allemaal in de vaatwasser. Denk hierbij aan het mandje. Het mandje kan natuurlijk ook prima met de hand worden schoongemaakt. Leg het mandje in een ruime hoeveelheid water met een flinke scheut afwasmiddel. Vervolgens kan je het mandje schoon borstelen met een afwasborstel. Gebruik géén schuursponsje of borstels met zeer harde haren. Het mandje is behandeld met een antiaanbaklaag die beschadigd wordt bij het gebruik van een borstel met harde haren.


De pan schoonmaken

Het mandje van de Airfryer valt in een pan. Ook deze mag in de vaatwasser maar kan ook met de hand schoongemaakt worden. Gebruik hiervoor wederom een borstel met zachte haren en afwasmiddel. Als de pan goed schoon is kan je deze afdrogen met een theedoek.

Airfryer verwarmingselement schoonmaken

Dit onderdeel zal je vrij weinig schoonmaken. Mocht het element echt vies zijn, dan kan je deze reinigen met een zachte spons en een mild schoonmaakmiddel. Denk hierbij aan afwasmiddel. Hardnekkig vet wat je niet loskrijgt kan je eenvoudig losweken met een beetje citroensap en water. Leg op de bodem van de Airfryer een beetje aluminiumfolie en vouw hier als het ware een soort ‘badje’ van. Doe hier een klein laagje water in met een flinke scheut citroensap. Laat de Airfryer het water-citroensap mengsel verdampen op 180 graden. Je zal hierna het verwarmingselement en lastige hoekjes een stuk beter schoon kunnen maken.


Nog een aantal schoonmaak tips:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals ovenreiniger.
  • Gebruik een beetje citroensap tegen vieze geurtjes die achterblijven in de pan na het schoonmaken.
  • Pas op voor de antiaanbaklaag! Gebruik geen borstels met harde haren, schuursponsjes of sponsjes van staalwol.
  • De buitenkant van de Airfryer neem je eenvoudig af met een doek en wat warm water.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>