Inductiekookplaat schoonmaken

Een inductiekookplaat is een prachtige uitvinding die er zeer stijlvol uitziet in de moderne keuken. Naast dat de inductiekookplaat er heel tof uitziet is deze ook nog eens een stuk eenvoudiger te reinigen dan de ouderwetse gaspitten. Toch zal je het wel eens in de zoveel tijd moeten doen, en dan wel op de juiste manier. De verkeerde schoonmaakmiddelen en methodes gebruiken kan ervoor zorgen dat je inductiekookplaat er nooit meer zo mooi uit komt te zien. Je inductiekookplaat schoonmaken op de juiste manier? Gebruik onze tips!

Inductiekookplaat glas reinigen

Je bent hier waarschijnlijk gekomen omdat je al vlekken op je kookplaat hebt. Je kunt deze ingebrande vlekken voorkomen door iets wat op de kookplaat beland direct weg te vegen met een vochtige doek. Doe dit om inbranden te voorkomen. Je kunt dit gewoon tijdens het koken doen door je pan door te schuiven naar een ongebruikt kookveld.

Bij dagelijks gebruik van je inductiekookplaat maak je deze om de aantal dagen schoon met een sopje van allesreiniger of een beetje afwasmiddel, afhankelijk van hoe vies de kookplaat is. Je kunt dit eventueel met gedestilleerd water doen om kalkresten te voorkomen. Wrijf de kookplaat na het schoonmaken na met een vochtige doek en laat dit drogen.

Hardnekkige vlekken op de kookplaat kan je het beste goed wegboenen met een beetje afwasmiddel. Lukt dit niet? Dan is een speciaal schoonmaakmiddel voor inductiekookplaten een goede tweede optie. Ook Staalfix is een veelgebruikt middel voor lastige vlekken. Iets wat dermate is vastgekoekt kan je wegkrabben met een radeermesje of een plaatschraper. Heb je deze niet in huis? Dan kan je een stanleymesje gebruiken om de vastgekoekte substantie los te krabben.

Don’ts

  • Gebruik geen schuurmiddelen zoals Cif
  • Gebruik geen schuursponsjes of staalwol
  • Gebruik geen zuurhoudende middelen zoals citroen

Je kan onherstelbare schade toebrengen aan je inductiekookplaat door met bovenstaande middelen te reinigen. Doe dat dan ook niet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>