Ramen wassen

Ramen wassen.De ramen van je huis zijn de voornaamste lichtbron in je huis. Het is erg prettig als je door een paar schone ramen naar buiten kunt turen. Om die vreemde buurman in de gaten te houden natuurlijk. Iedereen wil streeploze ramen, maar hoe moet je je ramen lappen zonder strepen? Hier uitgelegd in een aantal eenvoudige stappen.

Ramen wassen met afwasmiddel


Afwasmiddel? Ja! Afwasmiddel. Je wijnglazen blinken prachtig na het afwassen, en dit geldt ook voor je ramen. Maak een sopje met warm tot heet water met een flinke scheut afwasmiddel. Ik raad je Dreft aan. Ook voor het afwassen overigens! Naar mijn ervaring maakt Dreft aanzienlijk beter schoon met mínder afwasmiddel.

Sop je ramen goed in met een doek of een spons. Het mag goed nat zijn! Al het vuil komt op deze manier helemaal los van je ramen. Afhankelijk van hoe vies je ramen zijn doe je dit één of twee keer. Gebruik voor de tweede keer een nieuwe emmer sop en spoel het vieze water weg.

Als je ramen gesopt zijn dan ga je met een trekker aan de gang. Gebruik hiervoor een speciale raamtrekker. Je trekt het raam als het ware droog door lange banen te maken, van de bovenkant van het raam tot aan de onderkant. Iedere keer maak je de trekker schoon met een vochtige doek. Het beste is om hiervoor een zeem te gebruiken die vochtig is.


Strepen tijdens het ramen lappen

Het kan voorkomen dat er strepen ontstaan tijdens het ramen wassen. Geen probleem! Gebruik een droge doek of een prop krantenpapier om de strepen weg te poetsen. Doe dit in lange banen van boven naar beneden.

Naderhand neem je de kozijnen af met een vochtige doek. Zo zijn je kozijnen gelijk vrij van stof en overtollig schuim van je eerder gebruikte sopje.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>