Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Biologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen die milieuvriendelijk zijn worden steeds populairder in Nederland. Waar we vroeger kozen voor agressieve schoonmaakmiddelen als ammoniak en bleek worden we ons bewust dat dit niet altijd de beste keuzes zijn.

Waarom milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen?

Ten eerste natuurlijk omdat deze biologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen beter voor het milieu zijn. Ze verontreinigen het water en de grond niet of nauwelijks. Dit maakt het voor waterzuiveringsinstallaties in Nederland eenvoudiger om water schoon te maken. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn daarnaast vaak een stuk minder agressief terwijl ze net zo goed schoonmaken. Veel reinigingsmiddelen voor de badkamer bijvoorbeeld worden afgeraden door sanitair specialisten.

Welke milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn er allemaal?

Er zijn een enorme hoeveelheid milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die je kan gebruiken om je huis schoon te houden. We lichten er een aantal toe!

Azijn of schoonmaakazijn

Azijn en schoonmaakazijn maken bijzonder goed schoon. Vaak komt azijn ook terug in veel duurdere schoonmaakmiddelen als allesreiniger. Je kan met azijn nog veel meer dingen doen, van het bestrijden van mieren tot groene aanslag verwijderen van het terras.

Soda

Let op, soda! Geen baking soda. Soda wordt ook wel zuiveringszout genoemd en is beslist niet schadelijk voor het milieu. Met slechts een klein beetje soda in een emmer ben je al klaar om de badkamer schoon te maken. Daarnaast kan je met soda de gootsteen ontstoppen en ervoor zorgen dat de wasmachine niet meer stinkt.

Seepje schoonmaakmiddelen

Dit merk heb ik recent ontdekt: Seepje. Schoonmaakmiddelen van Seepje worden gemaakt van 99% natuurlijke producten en geen dierlijke vetten. De Sapindus mukorossi vrucht wordt gebruikt om de producten van Seepje te maken. De schil van deze vrucht produceert namelijk zeep wanneer deze in aanraking komt met water. Seepje heeft een hele lijn met milieuvriendelijke producten zoals wasmiddel, handzeep, allesreiniger en wasverzachter.

Is groene zeep milieuvriendelijk?

Wanneer het over milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gaat, dan wordt groene zeep vaak genoemd. Toch is dit geen milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Er wordt bijvoorbeeld parfum en limonene toegevoegd aan de zeep welke schadelijk zijn voor het milieu. Toch is groene zeep vaak een betere keuze voor het schoonmaken van je huis dan traditionele allesreinigers.