Hoe vaak je bed verschonen

Hoe vaak je bed verschonen

Hoe vaak je bed verschonen, die vraag krijgen we vaak bij schoonmaakbaas.nl. De één kiest ervoor om het bed dagelijks te verschonen terwijl de ander soms maanden in hetzelfde beddengoed slaapt.

Waarom je bed verschonen

Tijdens het slapen in bed verliezen we een hoop “rommel”. Denk aan haren, speeksel, huidschilfers, zweet en bacteriën. Zeker wanneer je met twee personen in een bed slaapt is je bed al snel niet meer zo schoon. De warmte, het vocht en al die rommel is een perfecte voedingsbodem voor huisstofmijt. Als je het bed niet vaak genoeg verschoont

Hoe je bed verschonen

Je bed verschonen is erg eenvoudig. Haal eerst al het beddengoed van je bed en was dit op 40 tot 60 graden om alle bacteriën te doden. Lees wel even de wasvoorschriften voor je beddengoed voordat je gaat wassen. Gebruik een lekker wasmiddel voor een fantastische geur.

Doe het raam open en hang je dekbed en kussens uit het raam om te kunnen luchten. Droge en koude lucht zijn samen met zonlicht echte huisstofmijt killers. Laat je dekbed en kussens dan ook enkele uren luchten.

Wil je het dekbed echt goed schoon hebben? Was het dan op 60 graden. Let wel op; dit kan niet met ieder dekbed dus wederom: lees de wasvoorschriften voor je dekbed.

Hoe vaak je bed verschonen

In de regel kan je stellen dat het goed is om je bed één keer per week te verschonen. Wanneer je last hebt van een allergie voor huisstofmijt, dan kan je ervoor kiezen het bed vaker te verschonen.

Tips voor het verschonen van je bed

Er zijn een aantal handige tips die je kan gebruiken voor een nóg schoner bed.

  • Ga je matras reinigen! Je matras vangt een grote hoeveelheid vocht op (een paar honderd liter zweet per jaar!). Er zijn speciale reinigingssprays te vinden voor het schoonmaken van je matras, maar ook met soda en een stofzuiger kom je al heel erg ver. Bekijk onze tips eens.
  • Een opgemaakt bed staat misschien mooi, maar is ook een uitgelezen plek voor huisstofmijt om lekker te groeien. Zorg ervoor dat je dekbed is opengeslagen en leg de kussens in het raam voordat je de slaapkamer verlaat. Doe ook altijd het gordijn omhoog.
  • Probeer je matras om de drie maanden te luchten! Sleep je matras naar buiten en laat het enkele uren luchten.
  • Kan je matras niet naar buiten? Misschien dat een topmatras dan een oplossing biedt! Een topmatras biedt een extra laag bescherming tussen jou en het matras. Het topmatras is in tegenstelling tot het matras wel eenvoudig naar buiten te brengen.
  • Stofzuig ook even onder je bed. Je verzameld een enorme hoeveelheid in de loop der tijd. Persoonlijk ben ik een groot fan van onze robotstofzuiger. Die zet ik eens in de zoveel tijd neer op de bovenverdieping. Het wordt op die manier perfect schoon onder het bed.