Stofzuiger

Stofzuiger

Stofzuigen, de voordelen

De meeste mensen zullen de voordelen van het stofzuigen nauwelijks willen zien. Tóch is deze klus een karwei waar veel voordelen aan zitten. Neem alleen al de lichaamsbeweging die het met zich meebrengt. Met een half uurtje stofzuigen verbrand je al snel zo’n 130 calorieën. De 30 minuten die wordt aangeraden om dagelijks te doen, kan worden gedaan door elke dag deze huishoudelijke klus te volbrengen

Geef stof geen kans

Om viezigheid en vuil geen kans te geven is met regelmaat stofzuigen het allerbeste. Doe je dit niet of nauwelijks, dan zal stof zich gaan ophopen. Stof is niet zo best voor de gezondheid. Denk maar eens aan mensen die astma hebben. Iemand die last heeft van een stofallergie zou eigenlijk altijd in een ruimte moeten verblijven die vrij is van dierenhaar, stof en pollen. Heb jij iemand in je gezin die daar last van heeft, dan is een dagelijkse stofzuigbeurt geen overbodige luxe. Het voorkomt klachten als benauwdheid. Eigenlijk kost stofzuigen geen moeite wanneer je dit dagelijks doet. Verslons je de boel en pak je zo eens in de week, twee weken een keer de stofzuiger, dan is het stof veel moeilijker te verwijderen.

Schoon en opgeruimd, ook in je hoofd…

Het is natuurlijk veel prettiger om in een schoon en opgeruimd huis te wonen. Een rommelig en stoffig huis zorgt er voor dat je toch minder prettig thuis komt.

Stofzuigen kan er voor zorgen dat je hoofd leeg raakt. Bij een stofzuigsessie hoef je niet na te denken en geeft rust in je hoofd. Had je een vervelende werkdag? Ga maar is een half uurtje deze klus klaren en je zult zien dat je een opgeruimd gevoel krijgt.

Bukken

Het prettige van het stofzuigen met een goede steelstofzuiger voorkomt, dat je rugpijn krijgt. Lichamelijk bezig zijn en niet hoeven bukken geeft stress en pijn geen kans. Gebruik je regelmatig een vloerwisser dan zal er eerder pijn in de onderrug optreden, zeker wanneer je daar gevoelig voor bent.

Stofzuigen.. wie heeft er geen hekel aan? Toch is stofzuigen goed voor lijf en leden en voor je woning. Deze klus gaat natuurlijk het beste met een goed model stofzuiger.  Wij hebben een overzicht gemaakt van de allerbeste stofzuigers. Het overzicht laat zien dat er zakloze en snoerloze stofzuigers zijn. Maar ook de stofzuigers die voorzien zijn van een stofzak zijn nog steeds populair en betaalbaar.

Haren en stof verwijderen

Een flinke stofzuigbeurt zorgt voor een tevreden gevoel. Haren en stof weer verwijderd? Je kunt ontspannen verder de dag door. Stofzuigers zijn er in allerlei soorten en maten. Om voor jezelf de juiste stofzuiger aan te schaffen, is het verstandig hier en daar je licht op te steken. De website Kieskeurig.nl., geeft een goede indicatie wat een stofzuiger voor jou kan betekenen. Wil je er eentje zonder snoer? Of een goedkoop exemplaar met stofzak.

Ben je van plan een stofzuiger aan te schaffen die enorm veel zuigkracht in zich heeft? Dyson, Miele of  Bosch hebben topstofzuigers die aan alle eisen voldoen.

Traditionele stofzuiger

AEG heeft een groot aantal soorten stofzuigers. Wil je graag op de “ouderwetse” manier stofzuigen dan is de AEGVX6-2-CR-A de juist aangewezen stofzuiger. Een DustPro-mondstuk  wordt gecombineerd met een efficiënte motor. Het Power Pro Systeem zorgt voor heel veel zuigkracht zowel op zachte als harde ondergronden. Maakt perfect schoon, haren van de hond, kruimels en verdwaald stof zal op krachtige wijze van de vloer en meubels worden verwijderd. Smalle, moeilijk bereikbare plekken worden met de kierenzuigmond een fluitje van een cent. Het snoer heeft een lengte van 9 meter. Dit geeft veel bewegingsvrijheid en zorgt er voor dat je niet om de haverklap van stopcontact hoeft te wisselen. Hulpstukken als meubel mondstuk, kieren mondstuk en een  turbo borstel geven veel schoonmaakgemak. De HEPA filter heeft een inhoud van 3.5 liter. Deze stofzuiger heeft een prima prijs/kwaliteitverhouding en is goed betaalbaar.

De Robotstofzuiger

Het nieuwste op het gebied van stofzuigen is de robotstofzuiger. Wanneer je weinig tijd hebt om het huishouden te doen is zo’n stofzuiger de juiste aankoop. Zet de stofzuiger aan wanneer je naar je werk gaat en bij thuiskomst is de vloer weer brandschoon. Een goed voorbeeld van een robotstofzuiger is de Rowenta Explorer. Het is een robot die tevens dweilt. Superhandig! Vooral ook een goede hulp wanneer je huisdieren hebt. De fijnste stofdeeltjes worden verwijderd en tijdens het stofzuigen krijgt je vloer ook nog een dweilbeurt. Het apparaat is efficiënt en gemakkelijk te reinigen. Wanneer je robot stofzuigt en dweilt kun jij andere dingen doen.

Steelstofzuiger

Een vernieuwende manier van stofzuigen is de steelstofzuiger. Géén snoeren, dus stofzuigen op alle plekken in je woning. Het merk Dyson is bij uitstek een steelstofzuiger die alle voordelen in zich heeft, om je woning goed te onderhouden. Neem als voorbeeld de Dyson V11 Absolute extra.  Sterke zuigkracht om je woning een prima schoonmaakbeurt te geven. De opvangbak dient na elke zuigbeurt te worden geleegd. De V11 is een echte krachtpatser waarmee je met één acculading, gemiddeld 60 minuten achter elkaar kan stofzuigen. Deze steelstofzuiger is extra functioneel, omdat een lege accu kan worden gewisseld met een volle.  Zo kun je langer met je klus bezig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply