Stoomapparaat kleding

Met een stoomapparaat voor kleding kunnen kleine kreukels makkelijk en snel verwijderd worden. Tegenwoordig zijn de meeste kledingstomers erg uitgebreid en beschikken ze over verschillende standen. Hierdoor kan de kledingstomer ook gebruikt worden voor dikkere en zeer dunne stoffen. Uit een kledingstomer komt warme stoom.

Het stomen van kleding zorgt ervoor dat vieze geurtjes verwijderd worden. Daarnaast worden ook bacteriën gedood tijdens het stomen. Stomen helpt onder andere tegen een zweetgeur.

Vooral handstomers zijn tegenwoordig erg geliefd. Handstomers worden vaak meegenomen op vakantie. Kledingstomers zijn te koop in verschillende prijsklassen. Het nadeel van een handstomer is dat ze soms zwaar kunnen zijn met een vol waterreservoir. Mensen met weinig spierkracht in hun hand en pols worden dan ook vaak aangeraden om een handstomer te kopen met een kleinere waterreservoir. Voor sommige handstomers zijn ook opzetstukjes beschikbaar.

Steeds vaker worden kledingstomers gebruikt als alternatief voor strijken. Niet alle kledingstomers zijn geschikt om als alternatief voor de strijkbout te gebruiken. Vooral grote kreukels zijn soms lastig te verwijderen met enkel een kledingstomer.

Kleding laten stomen in een stomerij kost vaak veel geld. Een jas laten stomen kost meestal al 40,-. Door zelf te stomen wordt veel geld bespaard. Het kopen van een kledingstomer kan daarom gezien worden als een investering. Deze investering zal ook snel terugverdient zijn. Kledingstomers hebben een lange levensduur en zullen meerdere jaren meegaan.

Een kledingstomer is niet alleen geschikt voor kleding. Hij kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor dekbedden, gordijnen, vloerkleden en kussens. In dekbedden zitten vaak duizenden bacteriën. Ook na het wassen zitten in een dekbed nog bacteriën. Deze bacteriën kunnen zorgen voor huidziektes. Het is daarom belangrijk om dekbedden met regelmaat te stomen. Hierdoor wordt de kans op het krijgen van een eventuele huidziekte aanzienlijk verminderd.

Het stomen van kleding is ook beter voor het milieu. Tijdens het stomen wordt namelijk niet gebruik gemaakt van zeep. Daarnaast gebruikt een kledingstomer minder stroom dan een wasmachine. Kleding vaak wassen met een wasmachine zorgt ook voor een korte levensduur van je kleding. Vaak is alleen stomen genoeg om de kleding weer fris te laten ruiken. Daarnaast kunnen wasverzachters zorgen voor huidirritatie.

Een kledingstomer heeft dus vooral veel voordelen. Met het grootste voordeel dat kleding snel kreukelvrij gemaakt kan worden. Wel is het aan te raden om altijd de wasvoorschriften die op de label in het textiel staat, goed door te nemen. Sommige kledingstukken kunnen namelijk krimpen door het gebruik van een kledingstomer. Dit komt voornamelijk voor bij kleding met onnatuurlijke stofvezels zoals polyester, nylon en elastaan. Vooral kleding met natuurlijke vezels zijn geschikt om te stomen. Kleding met natuurlijke vezels zijn bijvoorbeeld katoen, wol en linnen. Bekijk voor het stomen van kleding altijd eerst of alle zakken wel leeg zijn.

Leave a Reply