Olievlekken verwijderen uit kleding

Olievlekken verwijderen uit kleding

Een ongeluk zit in een klein hoekje en tijdens het koken knoeit u vast wel eens met olie. Of dit nou olijfolie is of een andere soort, het liefst krijgt u het zo snel mogelijk uit uw kleding. U zou denken dat een olievlek, bijvoorbeeld een die is ontstaan door olijfolie, niet uit kleding te halen is. Zeker gezien het feit dat water en vet elkaar afstoten. Het simpelweg wassen in een sopje of de wasmachine geeft vaak niet het resultaat waarop gehoopt. Het is dan ook fijn dat er andere manieren zijn om te proberen olievlekken uit kleding te verwijderen. Lees snel verder!

Gebruik huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Op het internet zal u verschillende tips tegen komen om olievlekken te kunnen verwijderen uit kleding. Hierbij worden vaak huis-tuin-en-keukenmiddelen gebruikt en deze dienen dan ook op een voorzichtige manier gebruikt te worden. Mochten onderstaande middelen onvoldoende resultaat geven of wilt u direct de vlekken op een veilige manier uit uw kleding halen? Gebruik dan HG vlekweg 2 voor onder andere viltstift, olie en vet.
1. Iets wat bijna iedereen wel in huis heeft is azijn. U kunt dit gebruiken om een poging te doen tot het verwijderen van olievlekken uit kleding. Pak het kledingstuk erbij en giet wat van de azijn over de vieze plek en laat het vervolgens een half uur intrekken. Was het azijn eruit met zeep en warm water.
2. Ook het sap van een citroen kan helpen om olievlekken te verwijderen uit kleding. Pers wat van het sap uit en wrijf het op de vlek. Ditmaal dient u het tien minuten te laten inwerken en vervolgens weekt u de kleding in een emmer warm water. Tot slot kunt u het kledingstuk in de wasmachine wassen.
3. Het laatste huis-tuin-en-keukenmiddel wat mogelijk helpt bij het verwijderen van olievlekken in kleding is maïsmeel. Dit heeft namelijk een absorberende werking. Strooi wat van het maïsmeel op de vlek en laat het zitten voor een paar minuten. Vervolgens pakt u er een borstel bij en schrob hiermee voorzichtig over de vlek. Haal het maïsmeel van het kledingstuk af en doe het tot slot in de wasmachine.

Voor de zekerheid kunt u het beste bovenstaande middelen uitproberen op een onopvallend stukje stof. Het kan namelijk vlekken op het kledingstuk veroorzaken of het bleken. Het gebruik van HG vlekweg 2 is altijd veilig.

HG vlekkenverwijderaar voor textiel

De eerdergenoemde middelen citroensap, azijn en maïsmeel zullen niet altijd het gewenste resultaat geven. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u HG vlekweg 2 voor onder andere viltstift, olie en vet aanschaffen om op een makkelijke en effectieve manier vlekken te kunnen verwijderen. HG vlekweg zal zeker goed van pas komen aangezien het ook te gebruiken is voor vlekken veroorzaakt door tippex, viltstift en stickers. Daarnaast zijn frituurvet, spijsolie en schoensmeer hiermee te verwijderen. Volg onderstaande stappen om dit middel op de beste manier te gebruiken.

Bij grotere vlekken kunt u het beste de volgende stappen volgen.
1. Zoek een klein opvallend stukje stof om het middel op uit te testen. Zo weet u zeker dat het niet zal verkleuren na gebruik.
2. Verwijder overtollige resten van de vlek. U kunt hier een tissue of keukenpapier voor gebruiken.
3. Pak een bakje en vul het met HG vlekweg 2.
4. Leg het kledingstuk met de vlek in het bakje.
5. Laat het ongeveer tien tot vijftien minuten intrekken, maar let op dat het product niet indroogt.
6. Nu wrijft u stof op stof en daarna kan het uitgespoeld worden met warm water.
7. Is de vlek er nog niet helemaal uit? Herhaal dan bovenstaande stappen en laat het deze keer langer intrekken dan een kwartier.

Zit er een kleine olievlek op een kledingstuk, dan zijn de te volgen stappen net iets anders dan bij een grote vlek.
1. De eerste stap bij een kleine vlek is hetzelfde als die van een grote vlek. Test de stof op kleurechtheid.
2. Nu legt u de vlek op een witte absorberende ondergrond. Denk hierbij aan een tissue of keukenpapier.
3. Pak er een oude doek bij en breng hierop HG vlekweg 2 aan.
4. Dep met de doek op de olievlek.
5. Tot slot dient u het kledingstuk goed uit te spoelen met warm water.

Voorkom olievlekken in uw kleding

Het beste is natuurlijk om olievlekken in kleding te proberen te voorkomen. Wees voorzichtig en gebruik tijdens het koken altijd een schort. Dit zorgt ervoor dat uw kleding beschermt blijft tegen spetterende olie. Ook kunt u hier een speciaal middel voor gebruiken. Het gebruik van HG water, olie, vet en vuil dicht voor textiel zorgt ervoor dat uw kleding is beschermd tegen vlekken en daarnaast maakt het kleding waterafstotend. Hoe kunt u dit middel het beste gebruiken en welke stappen kunt u volgen?
1. Het is belangrijk dat het kledingstuk dat u wilt behandelen schoon en droog is.
2. Houd de HG spuitbus goed rechtop en houd het op circa twintig centimeter afstand van het product voordat u het erop spuit. Daarnaast dient u het in gelijkmatige banen op het kledingstuk te spuiten en gebruik niet te veel van dit middel.
3. Vervolgens laat u het een uurtje drogen.
4. Het kledingstuk kan nu weer gedragen worden en is goed beschermd tegen vuil en water. U kunt nu weer lekker gaan koken met bijvoorbeeld olijfolie zonder zorgen om de mogelijke vlekken in uw kleding.