Lijmresten verwijderen

Lijmresten verwijderen

Er bestaan diverse methodes en producten om lijmresten te verwijderen. De ene lijm is de andere niet en de ene ondergrond is ook de andere niet. Daarom zijn er verschillende middelen die je kunt gebruiken om tot een perfect resultaat te komen. Pak je het verkeerd aan? Dan heb je kans dat het niet lukt maar je loopt ook het risico dat je de ondergrond beschadigt.

Hieronder behandelen we de meest voorkomende waarin lijmresten verwijderd moeten worden.

Lijmresten van oude vloerbedekking verwijderen

Een klus waar velen tegenop zien: het afkrabben van lijmresten nadat de vloerbedekking is verwijderd van de vloer of van de trap. Het is beslist nodig dat u dit goed doet, anders kan de nieuwe vloerbedekking of vloerafwerking niet netjes worden aangebracht. Hoe krijgt u dit voor elkaar? Kijk op onze tip-pagina voor verschillende doe-het-zelf tips.

De gemakkelijkste oplossing, die altijd werkt is gebruik te maken van de HG vloerlijmverwijderaar. Dit product maakt het heel eenvoudig om oude resten van vloerbedekkingslijm op milieuvriendelijke wijze te verwijderen.

Het verwijderen van tegellijm

Wilt u andere tegels op de muur of op de vloer? Dan moet u de oude tegels verwijderen en ook alle oude lijm. Als u dit niet doet, zullen de nieuwe tegels niet vlak liggen.
Het is een flinke klus om alle tegels én de lijm van de muur of van de vloer af te krijgen. Er zijn verschillende huis- tuin- en keukentips om hier mee aan de slag te gaan. Maar het is verreweg het gemakkelijkste om een goed product te gebruiken.

Met de HG-vloerlijmverwijderaar verwijder je niet alleen resten tapijtlijm, maar ook tegellijm, parketlijm en montagekit en -tix heel gemakkelijk én milieuvriendelijk. Ook linoleum- en kunstharslijm kun je hiermee de baas.

Stickers verwijderen

Op bijna alles wat je koopt zitten tegenwoordig stickers. Hoe fijn is het dan als een sticker zich heel gemakkelijk laat verwijderen? Helaas is dat maar zelden het geval. Jammer genoeg zitten stickers meestal heel erg vast en dat is dan ook een terugkerende ergernis voor velen. Als de sticker al loslaat, dan blijven er nog lijmresten over, die maar moeilijk van de ondergrond te verwijderen zijn. Er zijn verschillende huis- tuin- en keukenmiddeltjes om stickerlijm van de ondergrond af te krijgen, maar die werken lang niet altijd goed en ook niet voor alle lijmsoorten. Bovendien loopt u het risico dat u de ondergrond beschadigt. Wilt u het probleem voor eens en voor altijd oplossen? Kies dan voor een goed product, zoals de HG Stickerverwijderaar. Dit middel is veilig voor de ondergrond en verwijdert snel en effectief alle soorten stickerlijm.

Het verwijderen van behangerslijm

Een nieuw behangetje kan wonderen doen voor een kamer. Het is dan wel nodig om het oude behang te verwijderen. Als u geluk heeft gaat dat heel gemakkelijk, maar vaak is er sprake van oude behanglagen en oude lijmresten. Het is wel nodig dat alle oude lijmresten verdwijnen, want als u dat niet doet zal uw wand vol hobbels en bobbels komen te zitten.
Hoe pakt u dat aan? Er zijn verschillende manieren om behanglijm resten te verwijderen.
Kijk op onze speciale tippagina voor allerlei tips voor het verwijderen van behanglijm. U vindt daar ook verschillende huis- tuin- en keukenmiddeltjes om behanglijmresten te verwijderen en veel voorkomende problemen te tackelen. Bovendien geven wij u advies over het beste HG-product dat u zal helpen om resten behangerslijm snel en gemakkelijk van de muur te verwijderen: HG behangverwijderaar

Stickers van kleding en textiel verwijderen

Op nieuwe kleding zitten vaak stickers. Helaas laten die vaak vlekken achter als u de stickers eraf haalt. In de was verdwijnen die vlekken niet zomaar, omdat het gaat om stickerlijm. Daarom heeft u hiervoor een product nodig dat speciaal bedoeld is om dit soort lijmresten van textiel te verwijderen.

HG vlekweg 2 is speciaal gemaakt voor het verwijderen van stickervlekken en andere vlekken op kleding en ander textiel. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan vlekken die veroorzaakt zijn door viltstiften, vet, olie, schoensmeer en tippex.

Huismiddeltjes en doe-het-zelf trucs voor het verwijderen van lijmresten

Het is super handig dat er zoveel goede producten bestaan voor het snel en effectief verwijderen van lijmresten. HG stickeroplosser of HG vloerlijm verwijderaar zijn hier perfecte voorbeelden van.

Maar we zetten ook nog even een aantal huismiddeltjes voor het verwijderen van lijmresten op een rijtje. Deze doe-het-zelf methodes werken soms wel, soms niet en zijn soms zelfs riskant. Maar het is toch leuk om ze even te noemen, want u kunt er misschien uw voordeel mee doen.

Afwasmiddel in water

Er zijn lijmen die gemakkelijk oplossen in water. Zeker als je dan afwasmiddel aan het water toevoegt is de kant groot dat de lijmresten verdwijnen. Denk hierbij aan de lijm waarmee een etiket op een pot geplakt zit. Ook een papje van lauw water met baking soda kan goede diensten bewijzen, volgens diverse bronnen op internet.

Nagellakremover of aceton

Sommige lijmen zijn op te lossen met nagellak remover of aceton. U doet dat dan op en sponsje, wrijft het in en laat het even intrekken. Daarna zou de lijm gemakkelijk weg te vegen zijn. Het is het proberen waard kom maar je loopt het risico dat de ondergrond ook oplost als deze van kunststof is.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel omdat het ontvettend werkt, zonder schadelijk te zijn. Volgens sommigen zou het ook werken hij het verwijderen van bepaalde lijmresten.

Alle lijmresten effectief verwijderen met HG

Lijmresten op de vloer, de muur of andere ondergronden verwijderen? Lijm van vloerbedekking of van stickers kwijt raken? Met HG stickerverwijderaar en HG vloerlijmverwijderaar bent u verzekerd van de beste oplossing. Deze producten werken ook bij hardnekkige lijmresten en werken snel en grondig. Ook montage kit en zelfs kunstharslijm vormen geen probleem voor de HG krachtpatsers.
Gaat het om de resten van behanglijm? Dan is de HG behangverwijderaar uw keuze. Vervelende lijmresten en vlekken op textiel, veroorzaakt door stickers, viltstift, vet schoensmeer, olie en zelfs tippex verdwijnen moeiteloos met HG vlekweg 2.