Inkt uit kleding verwijderen

Inkt uit kleding verwijderen

Inktvlekken verwijderen, het is en blijft een lastig karwei. Hoeveel moeite het u gaat kosten om de vlek te verwijderen, en of het nog de moeite waard is hangt echter altijd af van de hoeveelheid inkt op het textiel en de tijd die verstreken is sinds de inkt de vlek heeft veroorzaakt. Hoe eerder, hoe makkelijker! Echter, kan je inktvlekken alleen verwijderen met een speciale behandeling. Niet iedereen is op de hoogte van behandelingen om inktvlekken te verwijderen, daarom vertellen wij u hier alles over het verwijderen van inktvlekken! Van behandelingen tot producten.

Ik heb een inktvlek gemaakt, wat doe ik nu?!

Allereerst is het van groot belang direct actie te ondernemen wanneer er inkt op uw textiel terecht gekomen is (als dit mogelijk is uiteraard). Hoe sneller u actie onderneemt, hoe groter de kans is dat de vlek er weer uit gaat.

Wanneer u de kans heeft om de vlek of eventuele vlekken direct te behandelen is het verstandig om dat zo snel mogelijk op de volgende manier te doen. Leg als eerst een doek aan de achterzijde van de stof, zodat de overige inkt opgenomen wordt door de doek in plaats van een ander deel van bijvoorbeeld het kledingstuk. Pak vervolgens een witte doek, en dep de inktvlek hier mee. Het is zeer belangrijk dat u dept, en niet wrijft! Wrijven zorgt er namelijk voor dat de inkt dieper in de stof trekt en dat de vlek groter wordt. Houd het deppen aan totdat er geen inkt meer van de vlek afkomt.

Nadat de vlek geen inkt meer afgeeft, herhaalt uw deze zelfde stappen ook voor de andere kant van de stof. Waar zojuist de doek lag. Nadat u deze stappen heeft voltooid, is er een kans dat de inkt uit de stof is. Als dit niet zo is, zijn er nog een aantal verschillende manieren om uw vlekken uit u textiel te krijgen. Dit kan door middel van verschillende behandelingen en producten, die wij hier toe zullen lichten.

3 alternatieve manieren om inktvlekken uit textiel te krijgen

Er zijn meerdere manieren/ behandelingen om inktvlekken te verwijderen naast de zojuist uitgelegde methode. Hier vertellen wij u de 3 beste alternatieven om inktvlekken uit uw textiel te krijgen.

1.Haarspray
Het eerste product dat een inktvlek kan verwijderen is haarspray. Wanneer je dit op de vlek sprayt, zal de inktvlek langzaam wegtrekken, waarna je het textiel kan wassen. Voordat je de haarspray aanbrengt, is het belangrijk om op de volgende 3 dingen te letten. Zorg er als eerst voor dat het textiel plat ligt met een doek eronder. Daarnaast moet de haarspray alcohol bevatten en is het van belang om de haarspray eerst op een onopvallend stuk van het textiel te sprayen, zo kan je kijken of de haarspray zelf geen vlekken maakt.

2.Afwasmiddel met glycerine
Het tweede product dat kan helpen om inktvlekken te verwijderen is afwasmiddel in combinatie met glycerine. Voeg deze twee middelen samen, om vervolgens een schone doek hierin onder te dompelen. Vervolgens kan u deze doek op de vlek aan de voorkant van het textiel deppen. Wanneer er geen inkt meer van de vlek komt kan u deze stap herhalen voor de achterkant van het textiel met de vlek.

3.Zuiveringszout
Ook is het gebruik van zuiveringszout een manier om inktvlekken te verwijderen. Doe dit op de volgende manier. Maak als eerst een mengsel van water met zuiveringszout, waarna je dit op de inktvlek kunt aanbrengen met een wattenbolletje. Nadat dit even heeft ingetrokken, kunt u het voorzichtig weer van het textiel afvegen. Was daarna het textiel zoals gebruikelijk.

Deze 3 manieren blijven alternatief, en de uitwerking kan altijd tegenvallen. Zijn uw inktvlekken nog steeds niet uit het textiel of niet goed genoeg? Probeer dan de producten van HG die speciaal ontwikkeld is/zijn om verschillende vlekken te verwijderen uit textiel. Het assortiment van HG bestaat uit verschillende soorten vlekken verwijderaars, waarvan HG vlekweg 1 helpt bij veel verschillende soorten vlekken. In de volgende alinea wordt alles verteld wat u over deze vlekweg moet weten!

Gebruik HG vlekweg 1

HG vlekweg is het perfecte product om inktvlekken gemakkelijk te verwijderen uit textiel. Bovendien dient deze vlekweg ook als verwijderaar voor vlekken veroorzaakt door onder andere fruit, koffie en wijn. Om je vlekken effectief uit je textiel te krijgen, is het van belang dat je het product op de juiste wijze gebruikt, daarom leggen we de werking van HG vlekweg 1 hier uit via een stappenplan.

1.Voordat je begint met het verwijderen is het van belang om de kleurenechtheid te testen. Dit kan u doen door eerst een klein onopvallend gedeelte van de stof te behandelen.

2.Vul vervolgens een emmer met 1 liter water waarin u de HG vlekweg 1 kan oplossen. Kijk voor de verhoudingen van water en HG vlekweg 1 op de omschrijving van het product.

3.Het gedeelte van het textiel met de vlek kan dan in de emmer ondergedompeld worden. Laat dit 30 minuten weken. Check van tevoren wel goed het wasvoorschrift van het textiel!

4.Na deze 30 minuten kan het al het textiel/ gehele kledingstuk ondergedompeld worden. Laat dit enkele uren weken, terwijl het textiel regelmatig ondergedompeld wordt.

5.Na dit proces kan het textiel/kledingstuk uitgespoeld worden met warm water

* Voor een aantal soorten vlekken is er een special soort vlekweg geproduceerd voor een beter resultaat. Gebruik daarom voor ballpoint vlekken de HG vlekweg 6, en voor viltstift vlekken de HG vlekweg 2.