Watervaste stift verwijderen

Watervaste stift verwijderen

Er zijn verschillende manieren om watervaste stift uit kleding te krijgen, ondanks dat het een hardnekkige vlek is. Hieronder leest u hoe u dit het beste kan aanpakken, om zo kleding met stift strepen weer helemaal schoon te krijgen.

Hoe watervaste- of permanente stift te verwijderen?

Het is niet gemakkelijk om watervaste stift uit kleding te krijgen, toch zijn er verschillende manieren die u kunt uitproberen. Mochten onderstaande tips niet helpen, dan kunt u altijd nog HG vlekweg 2 proberen, om vlekken van een permanente stift makkelijk en effectief te verwijderen.

1. Ten eerste kunt u een poging wagen met whiteboard marker. Soms helpt dit om de stift vlekken te verwijderen. Pak de whiteboard marker en schrijf hiermee op de streep of vlek in de kleding. Met een vochtige doek dep je er vervolgens op. Tot slot gebruik je een gum om over de streep heen te gaan om dit te kunnen verwijderen.

2. Nog een mogelijkheid is om schuurmiddel te gebruiken om zo de permanente stift uit de kleding te halen. Pak een spons of natte doek, doe er een beetje schuurmiddel op en wrijf over de vlek. Daarna spoelt u de kleding af onder de kraan en wast u het vervolgens in de wasmachine, zodat het achtergebleven schuurmiddel eruit gewassen kan worden.

3. Iedereen heeft waarschijnlijk wel een pak melk in huis, dit is dan ook een goede manier om te proberen de vlek van watervaste stift uit de kleding te krijgen. Hoe pakt u dit aan? Dompel het kledingstuk, vooral het deel met de vlek, onder in een schaal met melk. Op het moment dat de stof helemaal vochtig is van de melk kunt u het vijftien minuten laten intrekken. Daarna dient u de kleding in de wasmachine te wassen.

4. Het laatste huis-tuin-en-keukenmiddel waarmee u kunt proberen de vlek uit uw kleding te krijgen is het gebruik van alcohol. Bepaalde producten die u misschien wel in huis heeft bevatten veel alcohol, zoals haarlak, nagellakremover en ontsmettingsmiddel. Dit kan helpen bij het verwijderen van permanente stift. Op het moment dat het in aanraking komt met de vlek, breken ze de chemicaliƫn hiervan af wat het makkelijker maakt om de vlek te verwijderen. Gebruik bij het aanbrengen hiervan een watje en wrijf ermee over de vlek op de kleding. Mocht u hierbij nagellak remover gebruiken, let er dan wel op dat dit een kleurloos flesje is. Anders loopt u het risico dat er kleur achterblijft op het kledingstuk.

Gebruik HG om vlekken te verwijderen

Wilt u voorkomen dat u nog meer vlekken veroorzaakt door het gebruik van bovenstaande huis-tuin-en-keukenmiddelen? Dan kunt u ook meteen HG vlekweg 2 gebruiken om op een makkelijke en doeltreffende manier watervaste- of permanente stift te verwijderen. Ook handig om te weten: dit middel is goed te gebruiken voor verschillende soorten vlekken. Denk hierbij aan hardnekkige vetvlekken door het knoeien van olie, schoensmeer en meer. Naast HG vlekweg 2 zijn er nog zes andere HG producten om vlekken mee te verwijderen. Wilt u dit middel uitproberen? Volg dan de volgende stappen om een goed resultaat te behalen.

1. Gebruik het middel eerst op een stukje stof wat minder opvalt. Zo kunt u testen of HG vlekweg 2 niet de kleurechtheid aantast. Als het kledingstuk zijn eigen kleurtint en intensiteit behoudt, kunt u het middel op de vlek gaan gebruiken.

2. Voordat u het middel aanbrengt is het verstandig om eerst zo veel mogelijk resten van de vlek verwijdert. Doe dit met een natte doek of spons.

3. Pak een bakje en doe hier wat HG vlekweg 2 in en vervolgens legt u het kledingstuk in het bakje. Probeer wel alleen het gedeelte met de vlek in het middel te leggen en niet het hele kledingstuk.

4. Nu is het tijd om het een tijdje te laten weken, ongeveer tien tot vijftien minuten. Let op dat het niet indroogt.

5. Haal het kledingstuk uit het bakje en wrijf de stof op stof. Daarna is het belangrijk om het goed uit te spoelen met warm water.

6. U kunt bovenstaande stappen mits nodig nog een keer herhalen. Het is dan mogelijk om het iets langer te laten intrekken, maar haal het kledingstuk uit het bakje als de vloeistof gaat indrogen.

7. Om kleinere vlekken te verwijderen, legt u deze op een witte absorberende ondergrond. U kunt bijvoorbeeld een witte tissue gebruiken.

8. Maak een doek vochtig met het middel en dep hiermee de vlekken. Vervolgens spoelt u het uit met warm water.

Voorkom vlekken van watervaste stift

Uiteraard is het altijd beter om vlekken te voorkomen, dan dat u vlekken uit kleding moet verwijderen. Hieronder leest u enkele tips om er voor te zorgen dat er geen vlekken van watervaste stift in uw kleding komen. Een ongelukje kunt u natuurlijke nooit helemaal voorkomen, het is wel mogelijk om deze kans zo klein mogelijk te maken.

1. Gaat u aan de slag met stiften en is de kans op vlekken hierdoor groter? Kies dan voor een donkergekleurde outfit. Als er dan een vlek op uw kleding komt, valt dit minder op.

2. Doe kinderen schortjes voor als ze met een permanente- of watervaste stift aan de slag gaan. Op deze manier is hun kleding grotendeels beschermd. Daarnaast is het verstandig om de kinderen goed in te gaten te houden tijdens het kleuren. Voor u het weet oefenen ze hun tekenkunsten uit op een ander object in huis.

3. Om geen risico te lopen kunt u uitwisbare viltstiften aanschaffen. Hierbij zullen vlekken niet in kleding blijven zitten, aangezien het makkelijk uit te wassen is.