Wasvoorschriften betekenis

Het kan soms lastig zijn om te snappen wat de symbolen op je kledinglabels betekenen. Begrijp jij wat er staat als er een cirkel met een kruis erdoorheen op je label staat, of wat een driehoekje met stippen betekent? In deze blogpost gaan we dieper in op de verschillende wasvoorschriften, wat ze betekenen en hoe je je kleding het best kunt wassen. Lees verder om alles te weten te komen over wasvoorschriften betekenis!

Wat zijn Wasvoorschriften?

Wasvoorschriften zijn de symbolen op het label in je kleding die laten zien hoe het kledingstuk moet worden gewassen. Het niet naleven van deze instructies kan leiden tot krimp, beschadiging of vervaging van de kleuren. Het is dus belangrijk om deze symbolen te begrijpen en te weten hoe je je kleding het best kunt wassen.

Hoe Zie Je Wasvoorschriften?

Wasvoorschriften zijn bijna altijd te vinden op het waslabel, dat zich aan de binnenkant van het kledingstuk bevindt. Het label is normaal gesproken wit of gebroken wit en is genaaid aan de binnenkant van het kledingstuk.

Symbolen voor Wasvoorschriften

Er zijn een aantal verschillende symbolen die kunnen verschijnen op wasvoorschriften. Hier zijn de betekenissen van een paar van de meest voorkomende symbolen:

Wastobbe

Het symbool van een wastobbe betekent simpelweg dat het kledingstuk kan worden gewassen in een wasmachine. Er kan ook een getal binnen de wastobbe staan, dat aangeeft hoe warm de was mag zijn.

Cirkel met een Kruis

Een cirkel met een kruis erdoorheen betekent dat het kledingstuk niet in de wasmachine kan worden gewassen. Het moet in plaats daarvan op de hand worden gewassen, wat betekent dat je het in een emmer met lauwwarm water en een mild wasmiddel moet wassen.

Driehoekje met Stippen

Een driehoekje met stippen betekent dat je extra voorzichtig moet zijn met het wassen van dit kledingstuk. Het kan zijn dat je het kledingstuk naar de stomerij moet brengen, of dat je het met de hand moet wassen.

Strijkijzer

Het symbool van een strijkijzer betekent dat het kledingstuk gestreken kan worden. Het getal in het strijkijzer geeft aan op welke temperatuur je het kledingstuk het best kunt strijken.

Driehoekje

Een driehoekje op het waslabel betekent dat er chloorbleekmiddel op het kledingstuk gebruikt mag worden.

Tips voor het Wassen van Kleding

Nu weet je wat de symbolen op waslabels betekenen, maar hoe kun je je kleding het best wassen? Hier zijn enkele tips:

Sorteren

Sorteer je kleding op kleur en type voordat je gaat wassen. Op deze manier voorkom je dat de kleuren door elkaar heen lopen en dat de stof beschadigd wordt.

Gebruik de Juiste Temperatuur

Let op de symbolen op het waslabel en was je kleding op de juiste temperatuur. Dit kan variƫren van koud tot 60 graden, afhankelijk van het kledingstuk.

Gebruik Het Juiste Wasmiddel

Gebruik een mild wasmiddel om de stof niet te beschadigen. Het is ook raadzaam om wasverzachter te gebruiken voor zachte en geurige kleding.

Houd Producten Apart

Voorkom schade aan de stof door bijvoorbeeld ritsen, knopen en haakjes van elkaar te scheiden. Hierdoor kan er geen beschadigingen ontstaan tijdens het wassen.

Wasvoorschriften Betekenis Begrijpen – Een Ultieme Gids

In deze blogpost heb je alle informatie gekregen die je nodig hebt om de wasvoorschriften op je kledinglabel te begrijpen. Van de verschillende symbolen tot tips voor het wassen van je wasgoed, het is belangrijk om alles in overweging te nemen.

Heb je nog meer vragen over wasvoorschriften betekenis? Hier is een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden:

Veelgestelde Vragen over Wasvoorschriften Betekenis

Wat betekent een cirkel met een kruis?

Een cirkel met een kruis erdoorheen betekent dat het kledingstuk niet in de wasmachine kan worden gewassen. Het moet in plaats daarvan op de hand worden gewassen.

Wat is een driehoekje met stippen?

Een driehoekje met stippen betekent dat je extra voorzichtig moet zijn met het wassen van dit kledingstuk. Het kan zijn dat je het kledingstuk naar de stomerij moet brengen, of dat je het met de hand moet wassen.

Kan elk kledingstuk in de wasmachine worden gewassen?

Nee, niet elk kledingstuk kan in de wasmachine worden gewassen. Het is belangrijk om de wasvoorschriften op het label te controleren om te weten hoe je je kleding het best kunt wassen.

Wat is het beste wasmiddel om te gebruiken voor kleding?

Gebruik een mild wasmiddel om de stof niet te beschadigen. Het is ook raadzaam om wasverzachter te gebruiken voor zachte en geurige kleding.

Kunnen kledingstukken met verschillende water temperaturen samen worden gewassen?

Nee, het is beter om kledingstukken die verschillende temperaturen nodig hebben apart te wassen. Dit kan voorkomen dat specifieke kleuren zich mengen en dat materialen beschadigd raken.