Jeans wassen


Spijkerbroek wassen.De jeans broek is een veel gedragen kledingstuk in Nederland. Het stoere uiterlijk van de spijkerbroek past bij nagenoeg iedere outfit. Toch komt het weleens voor dat je spijkerbroek vies wordt en dat deze gewassen moet worden. Maar hoe was je een paar jeans nu precies zodat deze lang mooi blijft?

Was je jeans niet

Het beste is om je jeans zo min mogelijk te wassen. Door te wassen verliest de broek zijn kleur en wordt deze vaal. Hartstikke zonde! Dus; was je jeans niet! Maar hoe krijg je ze dan schoon? Je jeans was je alleen wanneer er écht vlekken in zitten. Is dit niet het geval, hang je jeans dan eens een nacht buiten om goed te luchten. Bacteriën en nare luchtjes krijg je uit je jeans door deze enkele nachten in de vriezer te leggen. Jawel, de vriezer! De kou doodt de bacteriën waardoor je spijkerbroek weer fris ruikt. Beter voor het milieu én je spijkerbroek.


Oké, toch maar wassen

Als het écht nodig is, dan ga je je jeans pas wassen. Lees voor het wassen altijd de wasvoorschriften. Er zijn broeken die speciale coatings en wassingen hebben die onder geen beding gewassen mogen worden. Over het algemeen was je jeans op de volgende manier:

 • Leeg alle zakken van je jeans. Papier en andere rommel kan zorgen voor verkleuringen tijdens het wassen.
 • Keer je jeans binnenstebuiten en doe ritssluitingen en knopen dicht. Op deze manier voorkom je beschadigingen aan de jeansstof aan de buitenkant.
 • Je wast je jeans op 0 tot maximaal 30 graden. Wil je op 0 graden wassen? Check dan of je wasmiddel hiervoor geschikt is.
 • Kies voor een ‘fijn’ was programma.
 • Gebruik een vloeibaar wasmiddel. Er zijn tegenwoordig zelfs wasmiddelen op de markt die speciaal voor spijkerbroeken gemaakt zijn. Ben je een echte jeans fanaat, koop zo’n fles!
 • Geen wasverzachter gebruiken.
 • Gebruik niet teveel wasmiddel. Op de fles staat aangegeven hoeveel je moet gebruiken. Je kunt er zelfs voor kiezen zonder wasmiddel te wassen als de vlekken niet zo hardnekkig zijn.
 • Was jeans alleen met andere jeans om verkleuring te voorkomen. De voorkeur is om maximaal 5 jeans per keer te wassen. Let hierbij ook op de kleur. Dus; donker bij donker en licht bij licht.
 • Klaar met wassen? Haal je jeans direct uit de wasmachine.
 • Doe je jeans nooit in de droger. Je jeans gaan hierdoor krimpen en er is kans op verkleuring.
 • Hang de gewassen jeans op aan de bovenzijde, dus waar normaal gesproken je middel/heupen zouden zitten. Hang de spijkerbroek niet in de zon om verkleuring te voorkomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>