Vaatwasser maakt niet goed schoon

Vaatwasser maakt niet goed schoon

Het is erg vervelend wanneer de vaatwasser niet goed schoon maakt. Je haalt de vaat van de vorige dag eruit en.. vieze borden, vies bestek. Nog een keer de vaatwasser draaien dan maar? Niet voordat je deze tips hebt geprobeerd voor het schoonmaken van de vaatwasser. Want zelfs de beste vaatwasser moet weleens worden schoongemaakt.

Vaatwasser sproei armen verstopt

Het kan zijn dat je vaatwasser verstopt is. Dit kan op meerdere plaatsen gebeuren. Haal de sproei armen uit de vaatwasser en bekijk deze eens goed. Zijn alle gaatjes waar het water uit komt nog wel helemaal vrij? Je vaatwasser hergebruikt het water om je vaat mee schoon te spoelen. Door het hergebruiken van water komen er etensresten terecht in de spoelarmen. Met een speld of dunne spijker kan je de gaatjes vaak wel vrij maken.

Voorkom een verstopping van je vaatwasser

Voorkomen is beter dan genezen! Zorg ervoor dat bestek, borden en andere spullen die de vaatwasser in gaan zoveel mogelijk vrij zijn van etenswaren. Ik heb persoonlijk last gehad van verstopte sproei armen doordat er eierschalen terecht kwamen in de sproei armen. Maak de filter onderin de vaatwasser ook regelmatig schoon.

Pak je vaatwasser goed in

De vaatwasser goed inpakken is een kunst! Doe de vaatwasser niet te vol en zorg ervoor dat de sproei armen in de vaatwasser nog kunnen draaien. Zo kan het water overal komen. Echt vieze spullen zoals aangekoekte pannen doe je in de onderste lade van de vaatwasser. Daar sproeit het water het hardst. Mocht door de pannen de vaatwasser te vol raken, was de pannen dan even af met de hand.

Gebruik de juiste vaatwastabletten

Koop vaatwastabletten van een goed merk! Ik heb gemerkt dat de huismerken van Lidl, Jumbo en andere supermarkten niet zo goed zijn.

Gebruik zout in je vaatwasser

Ken je die witte waas op wijnglazen? Dat is kalk! En dat wil niemand op de schone vaat. Doe regelmatig speciaal vaatwasser zout in het daarvoor bestemde zoutreservoir om het water in de machine te ontharden. Gewoon zout helpt hier helaas niet bij. Het zout kan je bijvullen in het daarvoor bestemde reservoir op de bodem van de vaatwasser.

Vaatwasser zout bijvullen

Reinig je vaatwasser regelmatig met een machinereiniger

Om je vaatwasser optimaal te kunnen gebruiken dien je deze met enige regelmaat te weinigen met een machinereiniger. Een machinereiniger lost vet en vuil binnen in de machine op en zorgt ervoor dat het water weer goed kan weglopen. Een perfecte manier om de sproei armen van de vaatwasser schoon te krijgen.