Vaatwasser lekt water

Vaatwasser lekt water

Lekkage is altijd vervelend, of het nu bij de kraan, wasmachine of vaatwasser is. Wanneer je vaatwasser lekt kan je een aantal dingen proberen op de lekkage van de vaatwasser te verhelpen. Verhelp de lekkage zo snel mogelijk om te voorkomen dat het water schade doet aan de vloer.

De deurscharnieren van de vaatwasser

Een vaatwasser wordt regelmatig open en dicht gedaan. De scharnieren van de deur en de daarbij behorende afdichting kunnen in de loop der jaren los raken of niet meer op één lijn liggen met elkaar. Check de rubberen afdichting van de vaatwasser en bekijk of deze nog helemaal soepel is én heel is. Soms komt het voor dat er iets tegen de rubbers aankomt zoals bestek. Ook kunnen de rubbers uitdrogen. Gelukkig kunnen de deurscharnieren en rubbers van de vaatwasser vervangen worden. Neem hiervoor contact op met een servicebedrijf bij jou in de buurt.

Vaatwasser afdichtingsrubber Vaatwasser scharnier

Zit de wateraansluiting nog goed vast?

De vaatwasser krijgt water direct uit de kraan via een lange grijze slang. Soms komt het voor dat de slag vervangen moet worden of dat de slang niet goed vast zit.

Kan het water goed weglopen?

Controleer of de slang voor het afvoeren van water nog helemaal heel is. Niet direct lekkage gerelateerd maar: controleer of de aansluiting op de riolering niet is geblokkeerd. Een verstopte riolering kan ervoor zorgen dat het water niet goed kan weglopen waardoor je last krijgt van een overstromende afvoer.

Technisch probleem

De vaatwasser heeft een motor en een pomp die achter of onder de vaatwasser zijn aangebracht. De afdichting naar deze twee componenten kan beschadigd zijn waardoor de vaatwasser water lekt. Je kan dit door een servicemonteur laten verhelpen, maar dit kan vaak erg duur zijn. Soms kan het zelfs goedkoper zijn om een gloednieuwe vaatwasser te kopen. Check onze aanbevelingen voor het kopen van de beste vaatwasser.