W.C. schoonmaken

W.C. schoonmaken 1Koning, keizer, admiraal.. de w.c. schoonmaken moeten we allemaal. Het is niet de meest plezante huishoudelijke taak, maar het moet toch gebeuren. Niemand wil zijn of haar behoefte doen op een vies toilet. Gelukkig is het reinigen van je WC in een handomdraai gebeurd.

Opruimen en stofzuigen


Stofzuig de vloer van de toiletruimte. Stof hoopt zich na verloop van tijd op. Maak verder de toiletruimte helemaal vrij zodat je overal goed bij kunt. Vergeet de eventuele toiletblokjes die in de WC hangen niet weg te halen.

WC pot schoonmaken

Gebruik handschoenen voor dit klusje! Spuit schoonmaakazijn of speciale toiletreiniger in de toiletpot. Probeer dit ook zoveel mogelijk onder de rand te krijgen. Je borstelt het toilet helemaal schoon met de toiletborstel. Hardnekkige kalk kan je eventueel verwijderen met een schuurspons. Als je dit gedaan hebt laat je de borstel 10 tot 15 minuten staan in het spoelgat van de WC. Zo wordt de borstel ook weer schoon!


De buitenkant van het toilet kan je ondertussen schoonmaken met hetzelfde schoonmaakmiddel. Gebruik een emmer warm tot heet water en meng hierin een flinke scheut van het gekozen schoonmaakmiddel. Maak de pot, het reservoir, de WC bril en de deksel van het toilet schoon. Droog alles af met een schone, droge doek.

Na 10 minuten borstel je het toilet nog even goed na en trek je het toilet door om alle resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Spoel ook gelijk de toiletborstel schoon. Zo, het ergste heb je gehad!

Tegelwanden schoonmaken


Gebruik hiervoor een sopje met schoonmaakazijn of allesreiniger. Goed afnemen en vervolgens droogwrijven met een schone doek. Vergeet aspecten zoals de deurklink en het lichtknopje niet. Deze zitten vaak vol met bacteriën.

De vloer dweilen

Als laatste dweil je de vloer. Gebruik hier weer een nieuw sopje voor van allesreiniger en heet water.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>