RVS schoonmaken

RVS schoonmaken

RVS, of roestvrij staal, is een populair en veelgebruikt materiaal vanwege zijn duurzaamheid, sterkte en esthetische uitstraling. Producten gemaakt van RVS zien er pas echt aantrekkelijk uit wanneer ze schoon en glanzend zijn. Hierdoor is het belangrijk om RVS regelmatig schoon te maken en onderhouden.

Er zijn verschillende manieren om RVS te reinigen, afhankelijk van de toepassing en de soort vuil waarmee het in aanraking is geweest. Sommige methodes en producten die gebruikt kunnen worden zijn:

RVS schoonmaken met biotex

De binnenzijde van een koffiepot of ketel kan ook van rvs materiaal zijn voorzien. Vooral een koffiepot wordt op den duur bruin van binnen. Zet deze een poosje in de week met Biotex en schuur weg met een sponsje. Weer helemaal helder!

RVS schoonmaken met afwasmiddel

Heb je een RVS achterwand in je keuken dan zal deze extra snel vuil worden door spetters van het kookgebeuren. Wrijf de achterwand in met puur afwasmiddel. Het beste is om een vezeldoek te gebruiken en het afwasmiddel er dik op te smeren. Even laten intrekken en met een schone doek uitwrijven. De achterwand ziet er weer als nieuw uit!

Aanslag geen kans geven

Vet op afzuigkap of fornuis los je het beste op door vet te gebruiken Met slaolie wrijf je snel het RVS schoon. Er ontstaat een lichte vvetfilm laag die er voor zorgt dat vuil minder vat krijgt op het materiaal.

Olie

Wil je je mooie afzuigkap laten glimmen? Gebruik olijf, baby, of een paar druppels meubelolie en poets de afzuigkap hiermee op.

Langdurige glans

De roestvrijstalen koelkast kun je langdurig laten glanzen door chroompoets voor de fiets te gebruiken. Lees de gebruiksaanwijzing en pas dit toe op de koelkast.

Strepen

Wanneer je RVS producten gaat schoonmaken heb je kans dat er strepen ontstaan. Wil je geen strepen, smeer dan het RVS in met babyolie. Uitwrijven met een droge doek en je hebt een streeploos resultaat. Een kookplaat is daarna ook gemakkelijker bij te houden.

Glansspoelmiddel

Dit middel is ook perfect om een mooie glans op je RVS product te krijgen. Eerst schoonmaken met een goedkoop afwasmiddel en daarna inwrijven met glansspoelmiddel.

Microvezeldoek

Hét doekje waar je glans mee genereert op RVS onderdelen in keuken en interieur. Eerst behandelen met oie of een van de bovenstaande middeltjes en nawrijven met een microvezeldoekje.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn kan prima worden ingezet tegen watervlekken op RVS materiaal. Daarna is het insmeren met olie een optie.

Pledge

Dit middel wordt gebruikt om meubels op te frissen. Maar een RVS koelkast is ook gebaat met deze meubelreiniger.

TrapleuningenRVS schoonmaken 1

Trapleuningen van RVS materiaal zijn een mooie toevoeging aan een modern en strak interieur. Gebruik een niet agressief schoonmaakmiddel en maak hier de trapleuning regelmatig mee schoon. Een trapleuning is elke dag onderhevig aan handen waar virussen en bacteriën op huizen. Maak daarom de leuning om de paar dagen schoon. Een RVS-leuning kan altijd worden opgepoetst met een speciaal onderhoudsmiddel voor RVS materiaal. Echter de bovenstaande goedkopere, milieuvriendelijke middelen zijn ook prima !

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle methodes of producten geschikt zijn voor elk type RVS oppervlak en dat het is raadzaam om eerst altijd een test te doen op een onopvallende plaats.

Daarnaast kan preventie ook helpen om RVS schoon te houden, zoals regelmatig afnemen van vocht of vetten, en het gebruik van beschermingsfolie of coatings.