Kleine stofzuiger

Stofzuigers zijn niet meer weg te denken in het huishouden sinds vele jaren. Tegenwoordig komen er steeds kleinere modellen aan stofzuigers op de markt. Voordeel van deze stofzuigers is dat ze licht zijn en je er minder mee hoeft te sjouwen dan grote zwaardere stofzuigers.

Robotstofzuigers

Een van de kleine soorten stofzuigers is de robot stofzuiger. Deze doet al het zuigwerk zelf. Hij gaat zijn eigen gang. Geen enkele stofzuiger heeft zoveel voordelen als een robotstofzuiger. Natuurlijk zijn er heel veel soorten robotstofzuigers, allemaal met diverse functies. Sommige kleine stofzuigers hebben naast een zuigfunctie ook een dweil functie. Het scheelt jou heel veel tijd als je zelf de vloer niet hoeft te doen. De robotstofzuigers komen in alle hoekjes en kunnen makkelijk tussen stoelpoten, tafelpoten, onder banken en kasten zuigen. De zuigers kunnen erg slim zijn. Sommige soorten hebben sensoren. Hierdoor vermijdt de zuiger obstakels. Wel zijn de goedkopere soorten een stuk eenvoudiger dan de duurdere robotstofzuigers. Voor bovenverdiepingen en bij trappen is een functie met afgrond detectie ten zeerste aan te raden. Een robotstofzuiger heeft een basisstation. Voor goed resultaat kunnen ze het beste zo compact en laag mogelijk zijn. Met gemiddeld 8-10 cm hoogte kunnen ze makkelijk onder een nauwe opening zoals kast of bank.

Kruimeldieven

Voor kleine en hogere oppervlakten is een kruimeldief zeer geschikt. Deze compacte kleine stofzuigers hebben een flinke zuigkracht en zijn ideaal voor banken, vensterbanken, tapijt, tafelbladen en keukens. Ook de kleine hoekjes kun je met een kruimeldief goed bij. Kies bij voorkeur voor sterke krachtige accu’s. Ook de zuigkracht is belangrijk als het om kwaliteit gaat. Naast gewone stofzuigers kun je bij kruimeldieven ook opzetstukken kopen. Deze bestaan uit gladde koppen en borstelkoppen. Turboborstels kunnen vuil dat erg vastzit makkelijk los halen. Bepaalde soorten kunnen ook natte plekken opzuigen. Dit kan echter niet met een gewoon exemplaar dat alleen maar droog zuigt. De stofzuiger kan door vocht kapot gaan. De speciale soorten die nat en droog kunnen zuigen zijn waterproof. Verder kun je deze soorten zeer makkelijk schoonmaken door deze onder de kraan te houden. Kruimeldieven worden ook wel handheld of autostofzuigers genoemd. Sommige soorten zijn goed geschikt voor autobekleding schoonmaken.

Steelstofzuigers

Ook deze stofzuigers zijn makkelijker mee te nemen doordat ze alleen over een steel beschikken en geen slang en rijtuig. Verder zijn ze draadloos waardoor je in eenkeer in de hele woning kunt gebruiken. Elk soort zuigt weer beter op een bepaald oppervlak. Doordat ze op een accu werken kunnen ze wel snel leeg zijn op de hoogste stand. Je zult bij sommige modellen goed laminaat kunnen zuigen. De ander werkt weer beter op tapijt. Het is wel van belang hier goed in te investeren als je een steelstofzuiger van goede kwaliteit wilt. Het vacuüm op de steel is makkelijk schoon te houden en uit te kloppen.

Leave a Reply