Ondergoed wassen

Ondergoed wassen.Zonder twijfel is ondergoed het kledingstuk wat dagelijks het viest wordt. Je boxershort of slip ziet de binnenkant van de wastrommel dan ook met grotere regelmaat dan enig ander kledingstuk. Het is dus van belang om op de juiste manier te wassen om de levensduur van je ondergoed zoveel mogelijk te verlengen. In dit artikel lichten we toe hoe je ondergoed het beste kunt wassen.

Op hoeveel graden moet je ondergoed wassen


Bekijk altijd eerst de wasvoorschriften van je ondergoed. Sommige soorten ondergoed kan je simpelweg niet met de wasmachine wassen en dien je mee te nemen met de handwas. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet nodig ondergoed te wassen op 60 graden. Dit was vroeger de regel, tegenwoordig niet meer. Wasmiddel is hedendaags krachtig genoeg om ook bij lagere temperaturen perfect schoon te wassen. Daarnaast zorgt het te heet wassen ervoor dat je ondergoed sneller slijt.

Sorteer je ondergoed altijd op kleur. Was donker, gekleurd en wit ondergoed apart van elkaar om kleurverloop te voorkomen. Kies bij iedere kleur ondergoed ook het juiste wasmiddel en gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel. Hoeveel wasmiddel je moet gebruiken vind je terug op de verpakking.

Slipjes met kralen of steentjes was je in een speciaal daarvoor bestemd waszakje. Dit zorgt ervoor dat het ondergoed niet wordt beschadigd.

Als je onderbroeken synthetische stoffen bevatten, dan zeker niet warmer wassen dan 40 graden. Een aantal synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld viscose, polyamide en polyester. Deze stoffen verdragen warmte slecht.

Hoewel 40 graden voldoende is om je ondergoed schoon te krijgen doodt deze temperatuur de bacteriën in je ondergoed niet. Het is dus aan te raden om je ondergoed eens in de zoveel tijd op 60 graden te wassen. Kan je ondergoed niet op 60 graden gewassen worden? Doe het dan in een plastic tas en laat het een aantal dagen in de vriezer liggen. De kou zal de bacteriën doden.


Ondergoed in de droger

Het is af te raden om de droger te gebruiken voor je ondergoed. In vrijwel alle ondergoed vind je elastiek terug wat zorgt voor een goede pasvorm. Door de warmte van de droger droogt dit elastiek uit.

Ondergoed laten drogen

Het liefste droog je ondergoed buiten aan de waslijn. Je ondergoed wordt lekker fris in de buitenlucht en droogt erg snel. Binnen op een rekje drogen is ook een optie. Zorg er dan voor dat je rekje zich bevindt in een goed geventileerde ruimte zodat je ondergoed niet muf gaat ruiken.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>