Bad schoonmaken

Bad schoonmaken

We zijn iedere dag wel minimaal 1 keer te vinden in de badkamer. Meestal uit hygiënische redenen. Tandenpoetsen, wassen of even lekker douchen. Sommigen hebben het geluk dat ze een bad hebben in de badkamer. Heerlijk even ontspannen met een ruime hoeveelheid schuim, kaarsjes en een rustgevend stukje muziek. Toch is het bad schoonmaken een essentieel onderdeel van het schoonmaken van de badkamer. Een deel van het vuil en zeepresten blijven namelijk aan de badkuip kleven. Dit kan zorgen voor bacteriën en schimmels. Gelukkig is het erg eenvoudig om je bad schoon te maken!

Acryl bad schoonmaken

Tegenwoordig worden de meeste badkuipen van acryl gemaakt. Dit materiaal is vrij eenvoudig te onderhouden. Je kunt een beetje water gebruiken met afwasmiddel (dreft!) en een zachte spons. Naderhand kan je het bad droog maken met een zachte doek. Het is net alsof je de afwas doet!

Bad schoonmaken met azijn

Je kan het bad eenvoudig schoonmaken met azijn of schoonmaakazijn en warm water. Vul een emmer met warm water en gooi er een flinke scheut azijn of schoonmaakazijn bij. Vervolgens neem je de gehele badkuip af met dit schoonmaakmiddel. Een kwartier laten inwerken. Wat deze klus een stuk eenvoudiger maakt is door een plantenspuit te gebruiken. Deze vul je met warm water en een goede hoeveelheid azijn. Spray de gehele badkuip in en laat het geheel een kwartier inwerken. Vervolgens poets je al het vuil en alle zeepresten weg. Uitspoelen met de douchekop. Vervolgens de badkuip droogwrijven met een zachte doek om kalkaanslag in de badkuip te voorkomen. Je bad zal na deze schoonmaaksessie er weer als nieuw uitzien!

Hardnekkige vlekken in bad

Het komt soms voor dat er hardnekkige vlekken in je bad ontstaan. Probeer in eerste instantie de vlekken te verwijderen door ze in te smeren met shampoo en weg te spoelen na 30 minuten. Wanneer de hardnekkige vlekken niet verdwijnen, dan kan je een eenvoudige badkamer reiniger uit de supermarkt gebruiken.

Geen zin om te poetsen? Laat je badkuip vollopen met heet water en gooi er een ruime hoeveelheid biotex in.

Gele vlekken van een druppelende kraan kan je eenvoudig verwijderen door koud water te gebruiken in combinatie met citroensap. Gebruik hiervoor een zachte spons of een microvezeldoek.

Let op:

  • Heb je een badkuip van acryl? Gebruik dan geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen. Je beschadigt hiermee de badkuip.
  • Heb je last van schimmelplekken bij de badkuip? Gebruik dan een goede schimmelreiniger van HG.