Badkuip schoonmaken

Badkuip schoonmaken.We zijn iedere dag wel minimaal 1 keer te vinden in de badkamer. Meestal uit hygiënische redenen. Tandenpoetsen, wassen of even lekker douchen. Sommigen hebben het geluk dat ze een bad hebben in de badkamer. Heerlijk even ontspannen met een ruime hoeveelheid schuim, kaarsjes en een rustgevend stukje muziek. Toch moet je de badkuip met enige regelmaat reinigen. Een deel van het vuil en zeepresten blijven namelijk aan de badkuip kleven. Dit kan zorgen voor bacteriën en schimmels. Gelukkig is het erg eenvoudig om je bad schoon te maken!


Bad schoonmaken met azijn

Je kan het bad eenvoudig schoonmaken met azijn of schoonmaakazijn en warm water. Vul een emmer met warm water en gooi er een flinke scheut azijn of schoonmaakazijn bij. Vervolgens neem je de gehele badkuip af met dit schoonmaakmiddel. Een kwartier laten inwerken. Wat deze klus een stuk eenvoudiger maakt is door een plantenspuit te gebruiken. Deze vul je met warm water en een goede hoeveelheid azijn. Spray de gehele badkuip in en laat het geheel een kwartier inwerken. Vervolgens poets je al het vuil en alle zeepresten weg. Uitspoelen met de douchekop. Vervolgens de badkuip droogwrijven met een zachte doek om kalkaanslag in de badkuip te voorkomen. Je bad zal na deze schoonmaaksessie er weer als nieuw uitzien!


Geen zin om te poetsen? Laat je badkuip vollopen met heet water en gooi er een ruime hoeveelheid biotex in.

Gele vlekken van een druppelende kraan kan je eenvoudig verwijderen door koud water te gebruiken in combinatie met citroensap. Gebruik hiervoor een zachte spons of een microvezeldoek.

Let op:

  • Heb je een badkuip van acryl? Gebruik dan geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen. Je beschadigt hiermee de badkuip.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>