Zwarte schimmel verwijderen

Zwarte schimmel verwijderen

Er zijn verschillende soorten zwarte schimmel en wellicht komt u er een tegen in huis. Vaak bedoelt men met zwarte schimmel een soort die giftig kan zijn. Het kan slecht zijn voor uw gezondheid als u er een lange tijd aan blootgesteld wordt. Zo kunnen er onder andere irritaties aan uw ogen en luchtwegen ontstaan. Daarnaast kunnen er nog verschillende andere vervelende complicaties optreden. Het is dus heel belangrijk om zwarte schimmels in huis te proberen te voorkomen en anders te verwijderen. Hieronder leest u verschillende tips.

Hoe ontstaat zwarte schimmel?

In vochtige ruimtes zullen zwarte schimmels zich erg goed ontwikkelen. Dit geldt ook voor andere soorten. Ze komen het meest voor in badkamers, maar ook in de keuken of slaapkamer kunt u een schimmel tegenkomen. De oorzaak hiervan kan variƫren, zo kan het komen door condensvorming of een lek. Opstijgend of doorslaand vocht behoort ook tot de mogelijke oorzaken. Tevens kan een zwarte schimmel ontstaan op muren door te weinig zonlicht of slechte ventilatie. Een combinatie van een van bovenstaande oorzaken en een voedingsbodem kan ervoor zorgen dat de schimmel snel verder verspreid.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om schimmel te verwijderen

Er zijn online verschillende tips te vinden om zwarte schimmel te verwijderen door het gebruik van huis-tuin-en-keukenmiddelen. Probeer onderstaande middelen uit, als dit geen succes is kunt u HG schimmelreiniger schuimspray gebruiken. Hiermee gaat u snel en doeltreffend te werk.
1. U kunt zwarte plekken wegpoetsen met een middel wat bestaat uit water en soda. Welke verhouding kunt u nu het beste gebruiken bij het maken van dit mengsel? Neem een liter water en doe hier een schep soda bij. Met deze combinatie kunt u proberen zwarte schimmel van een muur te verwijderen.
2. Pak een emmer water en los hier vervolgens 250 milliliter bleekwater in op. Breng dit aan op zwarte plekken in huis en laat het hierna een tijdje inwerken. Tot slot boent u het middel zachtjes weg.
3. Het gebruik van wasmiddel is niet geschikt voor alle oppervlaktes. Dit is voornamelijk succesvol op betegelde, glazen en diverse andere non-poreuze oppervlakken in huis. Dit is geen manier om zwarte schimmel te doden, het is echter ook effectief om schimmel weg te wassen. Het verwijderen van zwarte schimmel in de badkamer, bijvoorbeeld op de douchewand of tegels op de muur, kunt u op deze manier proberen.
4. Ammonia is ook een middel waarmee u kunt proberen zwarte schimmel te verwijderen. Het is wel een zeer agressief middel, dus alleen te gebruiken op betegelde en glazen oppervlaktes. Bepaalde materialen, zoals hout, kunt u beter niet aandoen met ammonia. Aangezien dit poreus is loopt u het risico dat dit oppervlak wordt aangetast door ammonia.
5. Breng een oplossing van azijn en water aan op de zwarte schimmel. Bij plekken met enorm veel schimmel kunt u puur azijn gebruiken in plaats van het te mengen met water.

Gebruik HG reinigingsspray tegen schimmel

De speciale HG schimmelreiniger schuimspray is heel effectief tegen schimmel, want het werkt al binnen een half uur. Het is te gebruiken op vochtige plekken, zowel binnen- als buitenshuis. Deze spray bestaat uit een handige schuimformule, wat een hele goede werking heeft. Het schuim blijft namelijk lang zitten en hierdoor heeft het een langer en goede inwerking. De geur van dit middel is minder penetrant, geeft een kleine kans op spatten en is goed te richten op de specifieke plek. Hierbij wat tips om de HG schimmelreiniger goed te gebruiken.
1. De ondergrond die met schimmel is aangetast dient u te besproeien vanaf drie tot vijf centimeter met de spray.
2. Hierna kunt u het middel het beste een half uur laten inwerken.
3. Tot slot maakt u het schoon met een spons en wat water.
Lees altijd voordat u dit soort middelen gebruikt het etiket, om zo te zorgen dat het op een veilige manier gebeurt.

Voorkom liever zwarte schimmel in huis

Het is niet altijd mogelijk, maar het is wel altijd het beste om te proberen schimmel te voorkomen. Er zijn diverse voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen om de kans op zwarte schimmel te verkleinen.
1. Het is altijd belangrijk om vochtige ruimtes goed te ventileren. Dit kunt u doen door ramen of deuren regelmatig open te zetten waardoor de kamer goed kan doorluchten. Ventilatieroosters kunt u ook open laten staan om zo een goede luchtstroom te garanderen.
2. Natte ruimtes, zoals de badkamer, dienen extra goed geventileerd te worden. Schimmel zal sneller groeien in natte ruimtes, dus het risico op zwarte schimmel is groter in de badkamer. Hierdoor vergroot de kans op overlast, terwijl u dit juist probeert te voorkomen. Het beste wat u kunt doen is na het douchen ramen open zetten, zodat het vocht uit de badkamer kan ontsnappen naar buiten. Mocht er geen raam in de badkamer zitten, laat dan de deur een tijd openstaan na een douchebeurt. Daarnaast kunt u zelf ook de ruimte zo droog mogelijk maken. Gebruik een speciale raamwisser om de wanden in de douche droog te vegen. Mocht u geen douchebak hebben in de badkamer, maar gewoon op de vloer douchen met een douchegordijn eromheen, gebruik dan ook een vloertrekker. Hiermee kunt u op een makkelijke en snelle manier grote plassen water weghalen.

Kortom, u kunt ervoor kiezen om eerst een van de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes te proberen om zwarte schimmel te verwijderen. Mocht dit niet genoeg helpen kunt u HG schimmelreiniger schuimspray aanschaffen. Maar uiteindelijk is het altijd het beste om schimmel te voorkomen, waar verschillende manieren voor zijn.