Stickers verwijderen

Stickers verwijderen

Stickers kunnen een hulpmiddel zijn om te zien wat je in een bepaald potje bewaard of laten bijvoorbeeld zien, dat er in je auto een “Baby aan board” is. De gemakken van stickers zijn eindeloos. Maar op een goed moment zal een sticker weer moeten worden verwijderd en misschien worden vervangen door een actueler exemplaar. Er zijn heel veel mogelijkheden om hardnekkige lijm en stickers te verwijderen.

Sticker verwijderen van de auto

Al jaren rijdt je met een sticker op je auto dat er een baby aanwezig is. De baby is nu groot en de sticker kan worden weggehaald. Je kunt in eerste instantie altijd proberen om deze met je nagels er af te pulken. Dit is echter meestal zonder resultaat. Stickers zitten als het ware vergroeid aan het autoraam of laklaag op je auto.

Haarföhn

Een haarföhn is een goed hulpmiddel om een sticker te verwijderen. Gebruik tijdens het föhnen een krabbertje of iets dergelijks om de sticker los te trekken. Kijk uit voor krassen op de lak. Een sticker met hete lucht verwijderen lukt over het algemeen vrij goed. De lijm lost door de warmte op en laat los. Nadat je de sticker hebt verwijderd maak je de plek nog even schoon met een mild sopje.

Stickers verwijderen van glazen pottenStickers verwijderen 1

Je hebt een mooie lege pot over waar groente o.i.d. in heeft gezeten. De sticker moet er echter wel van af om de pot te gebruiken waar je deze voor nodig hebt. Leg de pot een aantal uren in een sopje en de sticker zal meestal goed zijn losgelaten. Er zitten vaak nog wel lijmresten op de pot. Behandel deze met nagellakverwijderaar of een andere ontvetter (wasbenzine).

Stickers verwijderen van ramen

Heb je raamfolie op je raam geplakt en wil je deze vervangen? Ook deze kunnen  met een haarföhn worden verwijderd. Let echter op met koud weer en enkel glas! Wanneer het erg koud is buiten en je zet plotseling de hete föhn op je raam, dan kan er wel eens een barst ontstaan. Doe dit met wat warmer weer en niet wanneer het buiten vriest. Vooral bij ramen met enkel glas kan dit problemen geven.

Stickerlijm verwijderen

Wanneer je eenmaal een sticker van een product hebt verwijdert met je vingers, blijft de lijm vaak zitten. Nagellakremover, wasbenzine en terpentine zijn prima middelen om de lijmresten weg te vegen. Met een tissue dep je wat van deze vloeistof op de lijm, even laten inwerken en er af wrijven met een doekje of keukenpapier.

Stickers verwijderen met pindakaas en mayonaise

Eetbare wat vettere producten kunnen worden ingezet om een lelijke sticker van plastic te verwijderen. Smeer de substantie dik op de sticker en laat dit een kwartiertje intrekken. Verwijderen met een droge doek.

Stickers verwijderen WD40Stickers verwijderen 2

WD40 is een smeermiddel wat in garages etc. wordt gebruikt. Een geweldig middel om stickers mee te lijf te gaan. Deze kruipolie aanbrengen op de sticker die niet los wil laten, even intrekken en verwijderen.

Sticker verwijderen met een gummetje

Een föhn kan niet op alle materialen worden ingezet. Plastic kan bijvoorbeeld krom trekken en beschadigen. Als alternatief kan een gum worden gebruikt. Flink over de sticker gaan wrijven. Het oppervlak zal warm worden en de lijm zal enigsinds gaan smelten. Trek de sticker er vanaf door een klein hoekje los te pulken en hieraan te trekken.

Stickers verwijderen met lampenolie

Wanneer je toevallig lampenolie in huis hebt, kan dit ingezet worden om een sticker, die bijvoorbeeld op een RVS koelkast zit, te verwijderen. Lampenolie is een ideaal middel omdat het geen vlekken achterlaat. Gebruik witte lampenolie en een oud doekje. Even na behandelen met een sopje.

Eigenlijk kunnen alle soorten olie worden ingezet om een sticker van zijn plek te krijgen. Van baby- tot W40 olie zijn prima middelen.