Siliconenkit verwijderen

Siliconenkit verwijderen

De oude randen van de sliconenkit verwijderen is af en toe een noodzakekijk kwaad. Als deze begint te verkleuren of te beschimmelen, dan is het zeker het juiste moment. Voor je gezondheid moet je rekenen, dat je het best om de zestal jaar gaat vervangen. Afhankelijk van de omgeving waar de siliconenkit wordt gebruikt en de gebruikte schoonmaakproducten kan dit natuurlijk sterk verschillen. Alles moet er ten allen tijde mooi blijven uitzien. Ook is het zo dat een beschimmelde kitrand hel wat risico’s kan inhouden. De snelste manier is steeds een goede kitverwijderaar. Maar, vergeet nooit, kies ook een verwijderaar die geschikt is voor de ondergrond die je hebt. Het gebruik van een verkeerde werkwijze of het verkeerde product kan meer verkeerd doen dan goed.

Ga steeds heel zorgvuldig te werk en waar nodig, zorg voor voldoend bescherming. Volg ook steeds verschillende veiligheidsvoorschriften op de verpakking. Als je aan de slag gaat met chemische producten is een veiligheidsbril of handschoenen al zeker geen overbodige luxe.

Hoe helpt HG?

De standaard HG siliconenkitverwijderaar zal steeds de beste keuze zijn voor diverse ondergronden. Denk daarbij aan roestvrijstaal, glas, kunststof, emaille, maar ook keramische of geglazuurde tegels en zelfs natuursteen. Het product ruikt aangenaam, is makkelijk aan te brengen en tast de ondergrond niet aan.

Er zijn kitsoorten, zoals een butyleen-, acrylaat- of universele kit die moeilijk te verwijderen resten achterlaat. HG is hier jouw redder in nood en gaat deze resten te lijf. De HG siliconenkitverwijderaar bevat ook een handig kwastje en een spatel in de verpakking. Dit maakt het gebruik al een ietsje makkelijker en bespaart je ook al wat zoekwerk.

Hoe gebruik je de HG siliconenverwijderaar?

Om alles correct te laten verlopen, heb je volgende handige stappen. Voor je aan deze stappen begint, een klein beetje advies: test eerst op een kleine onopvallende plaats, let op voor poreuze ondergronden. Hier gebruik je best het product nooit. En als je nadien een nieuwe kit wil aanbrengen, zorg er dan eerst voor dat alles droog is. De te volgen stappen zijn:

  • Snijd met een mesje eerst de kit zo dicht mogelijk aan het oppervlak weg
  • Alles wat niet moet verwijderd worden, dek je goed af met tape.
  • Gebruik het kwastje om de HG Siliconenverwijderaar ruim aan te brengen en laat nadien 15 minuten inwerken.
  • Haal al de overgebleven restanten weg met de spatel.
  • Lukt het nog niet, heb geduld. Laat nog iets langer inwerken.
  • Spoel de achtergebleven kitverwijderaar weg met water. Om fijner te werken, doe dit samen met een nagelborstel of een schone doek.
  • Nog niet tevreden? Overloop opnieuw de vorige stappen.

Let vooral ook heel goed op de omgeving waar je werkt. Als je voegen rond de wastafel, badkuip of douche vervangt, dan sluit je best de afvoer vooraf af. Ten allen tijde mag de oude siliconenkit niet in het afvalwater komen, net als de HG Siliconenktitverwijderaar. Zorg ook steeds voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je werkt. Op die manier kan je veilig werken en kan alles ook sneller drogen.

Hoe meer secuur je de siliconenkit kan verwijderen, hoe mooier je nadien opnieuw alles kan gaan afkitten. Zorg er dus steeds voor dat je alle verschillende raadgevingen volgt voor je eigen veiligheid, maar ook om tot een mooi eindresultaat te komen.

Tips voor het verwijderen van de siliconenkit.

Jij bent een ervaren klusser en wil eerst andere methoden uitproberen? Je hebt ondertussen toch wel al de ervaring dat je zonder hulpmiddelen bijna nergens komt om de kit zonder resten te verwijderen. Altijd heb je wel ergens en klein beetje kit dat niet zal mee willen werken en zal blijven hangen. Maar, geen nood. Wij hebben voor jou een aantal tips die je zeker kunnen helpen. Het is aan jou om te kiezen welke manier jouw voorkeur draagt. Je kan kiezen voor een van de methodes, of je kan kiezen voor en combinatie van de verschillende methodes. Maar in zo goed als alle gevallen zal de HG-tip nog de meest effectieve manier zijn om mee aan de slag te gaan.

HG Siliconenkitverwijderaar

Met HG gat het verwijderen super eenvoudig. Met de spatel en de bijgeleverde borstel gaat het verwijderen van de oude kitranden als een fluitje van een cent. Alle ondergronden zoals glas, tegels, kunststoffen of emaille, niets is onmogelijk.

Het stanleymesje of glasschraper

Een glasschraper of een gewoon stanleymes vraagt heel wat precisie en voorzichtigheid. Het gebruik van een mes of schraper vraagt heel wat vaardigheid, want bij d minste verkeerde beweging of handeling zal je de onderliggende materialen beschadigen.

slaolie

Een letterlijk keukenmiddeltje deze. Giet slaolie op een doek en ga zo over de kitnaden tot ze goed nat zijn. Laat alles dan inwerken en dan zou nadien de rand van de kit moeiteloos moeten loskomen.

Wasbenzine of nagellakremover

Hiervoor ga je eerst en spons nemen, waar je wat nagellakremover of wasbenzine op doet. Week daarmee dan de siliconenkit af. Laat alles even inwerken en tracht dan de kit los te krijgen, eventueel met een mesje.

De laatste hulpmiddelen hebben niet steeds het gewenste effect. Logisch, want die producten zijn er niet voor gemaakt. Het feit dat je nog een mes moet gebruiken, dat is wel altijd mogelijk. Bepaalde kits zijn nogal hardnekkig en dan is een mes het handigste om hier aan te beginnen.

Heb jij zelf nog een tip om die nukkige siliconenkit te verwijderen? Vertel het ons.