Beste kitverwijderaar

Beste kitverwijderaar

Een badkamer die goed is gekit is een lust voor het oog. Wie houdt er niet van strakke kitranden? Kit is essentieel om ervoor te zorgen dat er geen vocht komt op plekken waar je het niet wil hebben. Toch zijn kitranden niet onverwoestbaar en moet kit zo nu en dan ook worden vervangen. Op dat moment heb je een goede kitverwijderaar nodig. Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste kitverwijderaars.

Waar wordt kit veel voor gebruikt?

Er zijn een aantal verschillende kitsoorten. Zo wordt sanitaire kit veel in de natte ruimtes gebruikt zoals de keuken en badkamer. Beglazingskit wordt gebruikt bij ramen en acrylaatkit bij het opvullen van plekken bij het kozijn of andere plaatsen. Naast het dichten van een stukje ruimte is kit ook uitermate geschikt om twee delen met elkaar te verlijmen. Hier wordt dan veelal verlijmingskit voor gebruikt.

Hoe kit verwijderen?

Alle kit kan je op eenzelfde manier verwijderen: met een goede kitverwijderaar.

Welke soorten kitverwijderaars zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten kitverwijderaars: een chemische kitverwijderaar en een kitschraper. De kitschraper kan gebruikt worden om kit eenvoudig te verwijderen door het los te schrapen. Perfect voor kit in de hoeken van badkamers. Een chemische kitverwijderaar is beter geschikt voor plekken waar je niet bij kan komen met een kitschraper. Denk hierbij aan twee delen die met elkaar verlijmd zijn met verlijmingskit.