Karcher stofzuiger

Kärcher is een Duitse onderneming, die in 1935 is opgericht. Het bedrijf richt zich met name op reinigingstechnologie. Kärcher maakt een onderscheid tussen Home & Garden en Professional. We richten ons hier op Home & Garden. Die producten zijn doorgaans kleiner dan van de categorie Professional. We praten bijvoorbeeld over grasmaaiers, trimmers, hogedrukreinigers, schrobbers en vegers, stoomreinigers, systemen om voertuigen te reinigen en dus stofzuigers. Over die laatsten gaat dit artikel.

Opdeling vloerreinigingers

Kärcher maakt qua vloerreiniging in de woning onderscheid tussen tapijtreinigers, electric wiping mops, floor cleaners, stoomreinigers, alleszuigers en stofzuigers. De alleszuigers zijn grotere apparaten, maar kunnen heel goed in huis worden gebruikt. Toch blijven ze hier verder buiten beschouwing.

Soorten stofzuigers

Kärcher maakt de volgende soorten stofzuigers:

  • Steelstofzuigers, met snoer of accu.
  • Stofzuigers met zak.
  • Stofzuigers zonder zak.
  • Stofzuigers met waterfilter.

Steelstofzuigers, met snoer of accu

Bij een steelstofzuiger zit de motor en de stofzak aan de steel vast. Dat maakt dit type aan de ene kant zwaarder om mee te werken en het zuigen van andere zaken dan de vloer is moeilijk. Aan de andere kant hoef je geen apparaat op wieltjes in de gaten te houden, dat allerlei voorwerpen die op de vloer staan kan omstoten. Voor het opbergen van een steelstofzuiger heb je minder ruimte nodig. Met name snoerloos is het een handige oplossing voor kleine klusjes die je snel wilt klaren.

Stofzuigers met zak

Met stofzuigers met zak worden de traditionele stofzuigers op wieltjes bedoeld, waarop je een slang aansluit en daarop een buis met aan het eind een zuigmond. Het opgezogen vuil wordt opgevangen in een zak, die je vervangt als die vol is. De Kärcher stofzuiger komen met allerlei mondstukken, zodat je er bijvoorbeeld ook meubels mee kan zuigen. Zoals eerder gezegd, is dat met een steelstofzuiger eigenlijk niet te doen.

Stofzuigers zonder zak

Als je het vervelend vindt om stofzakken te kopen en te vervangen, dan kan je kiezen voor een stofzuiger zonder zak. Je werkt ermee als met een stofzuiger met zak, maar in plaats van dat het vuil achterblijft in die zak, gebeurt dat in een doorzichtig reservoir. Je kunt zien wanneer dat vol is en dan leeg je het.

Stofzuigers met waterfilter

Dit type stofzuiger werkt met een waterfilter. Water draait met hoge snelheid in het filter rond. Er ontstaat daardoor een nevel, die het vuil uit de lucht haalt en vasthoudt in een waterreservoir. Deze stofzuiger gebruikt dus geen stofzakken, die je moet vervangen. Dat laatste doe je alleen met het water. Slechts zuivere lucht verlaat de stofzuiger. Ook bij het legen van het waterreservoir komt geen stof vrij. Beide aspecten zijn goed voor mensen met een stofallergie.

Leave a Reply