Alleszuiger

Alleszuiger

Een alleszuiger is een functioneel apparaat waar je zowel water als stof mee op kunt zuigen. Ben je aan het verbouwen dan is een alleszuiger ideaal om bij de hand te hebben. Boorgruis, houtsnippers en ander grof materiaal kom je tijdens een verbouwing overal tegen. Een alleszuiger is krachtig en houdt je werkplek brandschoon. Er zijn ook bouwstofzuigers die in staat zijn vies water en modder op te zuigen. Heel handig, je hoeft dan niet met emmer en dweil aan de gang. Een alleszuiger is een nat- en droogzuiger. Café, werkplaats en garage zijn gebaat bij deze multifunctionele alleszuigers.

De alleszuiger die water kan opzuigen is geschikt om in te zetten bij vuil die een gewone stofzuiger niet aankan. Deze stofzuiger kan vloeistof opzuigen en kan tegen een stootje. Geschikt om grof en fijn vuil op te zuigen. Kan ook buiten worden gebruikt. Een nadeel zou kunnen zijn dat de alleszuiger er minder verfijnd uitziet en groter is zodat je meer ruimte nodig hebt om op te bergen. Ook is het schoonmaken van dit apparaat een vies klusje en deze stofzuigers maken over het algemeen meer lawaai.

Werking van de alleszuiger

De alleszuiger ziet er uit als een ketelstofzuiger. Vuil wordt via de slang en zuigbuis opgezogen. Het kan zijn dat er een stofzak tegen fijn stof aanwezig is. De motor is gesitueerd in de bovenzijde. Ook zit er een vlottertje aan de bovenkant . Deze zorgt er voor dat wanneer de bak vol zit de alleszuiger afslaat.

Gebruiksgemak van de alleszuiger

Het is handig om te weten hoever je met een zuigmond komt. Voor jou klussen moet dat voldoende zijn. Bedenk ook dat een verstelbare zuigbuis erg gemakkelijk is. Een telescoopbuis heel erg praktisch. Deze kan op de gewenste lengte worden gebracht. Een waterstofzuiger heeft over het algemeen een zuigbuis die in elkaar kan worden geklikt. Deze kan verlengd worden óf worden ingekort door er een stuk tussenuit te halen of bij te voegen. Zo’n zuigbuis is wel wat kwetsbaarder dan een telescoopbuis.

Een degelijke zuigbuis kan van kunststof zijn maar er bestaan ook metalen buizen. Een metalen zuigbuis is wel veel sterker dan een kunststof exemplaar.

Sommige alleszuigers hebben een luchtstroomregelaar. Dan zit er een schuifje op de zuigbuis. Bij het opbergen van een alleszuiger is het handig wanneer je de zuigbuis rechtop aan de alleszuiger kunt klikken.

Filters

De alleszuiger die nat en droog zijn werk kan doen, heeft een motorfilter. Deze motorfilter beschermt de motor tegen stofdeeltjes. Ook zal er een stofzak aanwezig zijn om het fijne stof op te vangen

Een aantal stofzuigers hebben aparte filters voor nat en droog zuigen. Het filter moet dus verwisseld worden wanneer je van droogzuigen op natzuigen overgaat. Het is erg belangrijk om de filters goed te laten drogen voordat je de stofzuiger opbergt. Doe je dit niet dan kan er schimmelvorming ontstaan.

Tips

Alleszuigers hebben over het algemeen vrij stugge mondstukken. Kijk in de winkel of het mondstuk goed recht op de vloer staat. Ga je vloeistoffen opzuigen dan heb je een rubberen strip nodig. Een borstel gebruik je om droog te zuigen.

 

Alleszuiger aanschaffen

Kärcher

Een Kärcher maakt het verschil is een slogan die je nogal eens tegenkomt. Het ook inderdaad een geweldig merk alleszuiger. Met een Kärcher kies je voor kwaliteit. De ontwikkeling en productie van de schoonmaakmachines gaat steeds maar door. Voor zowel binnen als buiten heeft Kärcher een schoonmaakmachine voorhanden. Den hierbij aan stoomreinigers, stoomzuigers, hogedrukreiniger en alleszuigers. Kärcher staat voor elke klus zijn mannetje.

Kärcher WD 2 Alleszuiger 

Een alleszuiger die multifunctioneel is. Krachtige zuigkracht die kan worden ingezet voor alle soorten vuil. Voor zowel droog als nat zuigen, kan deze Kärcher worden ingezet. Extra kenmerken van de WD 2 is het “Pull & Push” vergrendelsysteem. Ook de ergonomische draaggreep en de opslag van kabels en accessoires zijn super functioneel.

Zoals elk apparaat heeft deze Kärcher een paar minpuntjes. Het reservoir is maar 12 liter en het snoer is relatief aan de korte kant. Ook maakt deze alleszuiger veel lawaai. Dit is echter bij de meeste alleszuigers een minpunt. Daar staat echter tegenover dat dit apparaat geschikt is om droog en nat te zuigen, compact is en eenvoudig op te bergen en een filterpatroon bevat voor nat en droog vuil. In één handomdraai kan worden stofgezogen van droog naar nat.

De nadelen wegen niet op tegen de voordelen. De prijs/kwaliteitsverhouding is helemaal in orde en  deze Kärcher is eenvoudig in het gebruik.

Kärcher WD 3 Alleszuiger met blaasfunctie

Evenals de WD2 is ook deze alleszuiger van prima kwaliteit. Tevens beschikt dit apparaat over een blaasfunctie. Een blaasfunctie kan worden gebruikt om vuil als het ware los te blazen. Vooral op moeilijk bereikbare plekken waar je met de stofzuiger niet goed bij kan is een blaasfunctie heel gemakkelijk. Een patroonfilter maakt het mogelijk om zonder filtervervanging droog en nat te zuigen. Een nieuw ontwikkelde zuigermond draagt bij aan een optimale vuilopname. De WD 3 alleszuiger zorgt voor een perfect resultaat.

De plek waar de zuigslang, kabel en vuilreservoir zich bevind, is een goed bereikbare bergplek. Het vuilreservoir kan eenvoudig met een push & pull-blokkeersysteem eenvoudig worden geopend. Het kunststof reservoir heeft een inhoud van 17 liter. De draaggreep is ergonomisch en zorgt voor gemakkelijke draagbaarheid van dit apparaat.

Grindvloer

De ene vloer is gemakkelijker te reinigen dan de andere vloer. Neem bijvoorbeeld een grindvloer. Mooie, strakke vloer waar je echt niet veel onderhoud aan hebt, ook omdat je er praktisch niets op ziet. Echter…wanneer je een grindvloer hebt met een open structuur is een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt echt nodig. Het vuil zakt namelijk tussen de steentjes. Wanneer je niet al te vaak de stofzuiger pakt zal het vuil vast komen te zitten. Dan is een alleszuiger een product wat je echt nodig hebt. Boen de vloer met een speciaal schoonmaakmiddel voor grindvloeren en ga aan de slag met je alleszuiger. Het vieze water wordt direct opgezogen en kan worden afgevoerd. Het ligt een beetje aan het schoonmaakmiddel wat je gebruikt of je de vloer nog na moet doen met schoon water. Met een alleszuiger wordt een grindvloer reinigen een probleemloze klus.

 

 

 

 

Leave a Reply