Kauwgom verwijderen

Kauwgom verwijderen

Kauwgom is voor veel mensen een heerlijk tussendoortje. Vooral de roze bubblegum is bij  bijna ieder kind favoriet. Wanneer echter de smaak van kauwgom af is, hoort dit spul uiteindelijk in de prullenbak. Maar hoe gemakkelijk is het, om gewoon uit te spugen wanneer je het zat bent. Vandaar dat er nog wel eens kauwgom op kleding of onder schoeisel blijft plakken. En wat te denken van kinderen die kauwgom in hun haar krijgen. Er zijn een aantal simpele oplossingen om dit kleverige goedje te verwijderen zoals de vriezer of een goede kauwgom verwijderaar.

Kauwgom onder de zool van je schoenKauwgom verwijderen 1

O, bah je hebt in een stuk kauwgom getrapt wat net door iemand is uitgespuugd. Vers van de pers dus. Eén van de beste remedies om het plakspul onder je zool te verwijderen is met behulp van ijsklontjes. Het kost wel een beetje tijd, maar het resultaat is prima. Vul een plastic zak met ijsklontjes en plaats je schoen op de zak en zet een half uurtje in een koelbox o.i.d. om de boel koud te houden. De kauwgom zal gaan bevriezen en je kunt het gemakkelijk weg schrapen. Zorg dat de schoen niet in direct contact komt met het ijs.

In de vriezer

Wanneer je ruimte hebt in je vriezer is het ook mogelijk de schoen in een plastic zak te doen en deze een paar uur in de vriezer te zetten. Haal de zak er uit en je kunt de kauwgom simpelweg verwijderen.

Kauwgom verwijderaar

Het kan voorkomen dat de traditionele manieren om kauwgom te verwijderen niet afdoende zijn. Je kunt je kind met kauwgom in het haar immers niet in de vriezer leggen. Gelukkig zijn er speciale kauwgom verwijderaars die speciaal gemaakt zijn om kauwgom overal uit te krijgen.

Kauwgom in je kleding

Je hebt een poosje op een bankje gezeten en bij het opstaan bemerk je een stuk kauwgom op je broek of rok. Bah, wat vies en vervelend. Er zijn een paar maniertjes om dit te verwijderen. Net als bij de zool van de schoenen kan je proberen om het kledingstuk te bevriezen. Maar een andere goede methode is om een dosis pindakaas te gebruiken. Smeer pindakaas op de kauwgom en laat dit een poosje intrekken. Door de olie die in de pindakaas zit laat de kauwgom los en trek je het er snel van af. Daarna natuurlijk even het kledingstuk goed wassen.

Wasbenzine en remover

Kleine stukjes kauwgom kun je verwijderen door gebruik te maken van remover, aceton of wasbenzine.

Leren bankstel

Je kind heeft een stuk kauwgom aan zijn broek omdat hij er buiten is op gaan zitten. Niks gemerkt en daarna bij jou op je mooie leren bank een uurtje naar tv gekeken. Bij het opstaan een flinke kluit kauwgom op de bank. Je kan dit op prima wijze verwijderen met kruipolie. WD40 is een olie die er om bekend staat dat ie vele vlekken kan verwijderen. Maar ook bij het verwijderen van kauwgom is dit een perfect middel. Zorg dat je het altijd in huis hebt!

Tandpasta is hét redmiddel om kauwgom van een houten oppervlak af te krijgen. Smeer ruim tandpasta over het kauwgomstukje en laat een poosje inwerken. Je kunt op een goed moment de kauwgom er zo van af trekken.

Velours stof

Kauwgom in een velours broek is het moeilijk om kauwgom  met bovenstaande middelen te verwijderen. Een goede tip is het gebruik terpentine. Deze vluchtige stof werkt perfect en zal de kauwgom helemaal doen verwijderen. Daarna wel even wassen natuurlijk.

Kauwgom in je haarKauwgom verwijderen 2

Een gruwel voor ieder kind en ook vooral voor de moeder. Zij moet er uiteindelijk voor zorgen dat de kauwgom weer uit het haar verdwijnt. Ga in ieder geval niet aan de kauwgom trekken. En uit het haar knippen is ook niet nodig! Je maakt het alleen maar erger. Het beste is om er een vettige substantie op te smeren. Pindakaas is ideaal, maar ook gewone babyolie, olijf-of kokosolie  voldoen uitstekend. Smeer de pindakaas met een tandenborstel op de kauwgom en laat een poosje intrekken. Je zult zien dat deze vanzelf loslaat. Probeer de laatste restjes er uit te kammen. Werkt dit niet? Dan kan je altijd nog een goede kauwgom verwijderaar proberen.

Ook cola zou kunnen helpen. Deze methode is echter alleen voor mensen met lang haar. Wanneer je kind kort haar heeft en er zit boven op het hoofd een stuk kauwgom in geplakt, dan is de cola-methode niet te doen. Heeft de persoon lang haar, giet dan in een ruime bak de cola en laat het haar daar in weken.  Al snel zal de kauwgom loslaten. Wel even flink wassen na deze behandeling.

Ook een behandeling met ijsblokjes kan een oplossing zijn. Het is echter wel een koud klusje om de ijsklontjes tegen de kauwgomplek in het haar te houden. De kauwgom moet gaan bevriezen. Is dit gelukt dan is het kauwgomstuk snel uit het haar te halen.