Hanglamp schoonmaken

Hanglamp schoonmaken

Als we het huis schoonmaken, dan schiet het er nog wel eens bij in om ook de kleine details van het huis schoon te maken. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld lampen. Vaak worden lampen gezien als noodzakelijk, omdat ze ons voorzien van licht. Ze spelen echter ook een belangrijke rol in het interieur. Lampen behoren tot het interieur, en daardoor dienen ze er ook mooi en schoon uit te zien. Lampen die op de grond staan zijn vaak wat makkelijker schoon te maken omdat je hier direct bij kan. Bij hanglampen gaat het net even wat anders.
Het schoonmaken van glazen lampenkappen

Glas is een veelvoorkomend materiaal als het gaat om hanglampen. Glas past vrijwel binnen elk interieur en is ook mooi te combineren met andere accessoires. Glazen lampenkappen zijn het beste schoon te maken onder de kraan. Als je dit voorzichtig wilt doen, dan gebruik je altijd een zachte doek en een beetje afwasmiddel dat niet krast. Door middel van lauwwarm water, zorg je ervoor dat de kwaliteit van het glas optimaal blijft en dat het glas mooi schoon wordt. Gebruik nooit extreem heet of koud water, omdat je hierdoor ervoor zou kunnen zorgen dat het glas zou kunnen barsten. Dit is zeker niet de bedoeling.

Met gekleurd of bewerkt glas, moet je extra voorzichtig zijn. Doe dit liever niet met water. Het water zou de verf kunnen aantasten. Houd er ook altijd rekening mee dat je het glas goed afdroogt. Hierdoor blijft het glas van mooi kwaliteit en geef je kalkvlekken of opdroogplekken geen kans. Je hebt speciale glasdoeken die je kunt gebruiken om het glas mee schoon te maken. Als je het glas toch wilt schoonmaken met een beetje water, zorg er dan voor dat je een testje doet op een kleiner oppervlakte. Zo kun je zien wat voorimpact het water heeft op dit kleine oppervlakte, voordat de hele lamp is aangetast.

Hanglampen van RVS schoonmaken

Een hanglamp die gemaakt is van RVS maak je het beste schoon met een vochtige doek. Daarna is het mogelijk om de lamp weer goed droog te maken met een theedoek. Door het zo goed schoon te maken, zorg je ervoor dat je strepen voorkomt en dat oneffenheden verdwijnen. Je kunt ook een beetje babyolie gebruiken om oneffenheden te verwijderen.

Hanglampen van stof schoonmaken

Stoffen hanglampen komen steeds minder voor, maar er zijn mensen die deze nog wel hebben. Stoffen hanglampen vangen veel stof als deze niet geregeld worden schoongehouden. Dat is de reden dat dit materiaal het minst populair is. Stoffen kappen zijn vaak wel helemaal uit elkaar te halen, waardoor de kappen makkelijk schoon te maken zijn met wasmiddel en wat water. Geen zorgen wanneer de stoffen lampenkappen een beetje uit gaan hangen wanneer deze vochtig zijn. Bij het drogen, krimpt het materiaal vaak weer ineen.

Hanglampen schoonhouden

Een basis van het schoonhouden van lampenkappen, is om er vooral voor te zorgen dat je het schoonmaken bijhoudt. Wanneer je dit niet doet, zal er alleen maar stof op gaan hopen en zal de lamp er vuil uit gaan zien. Het beste is om de lampen vaak af te stoffen zodat stofophoping geen kans krijgt. Daarnaast is het ook een goed idee om de onderdelen van een hanglamp los te maken, zodat je elk onderdeel goed schoon kan maken. Het lijkt misschien wat veel werk, maar wanneer je ervoor zorgt dat je de juiste middelen gebruikt en dat je de lampen opeen goede manier schoonmaakt, is het halve werk al gedaan. Het is werkelijk geen mooi gezicht wanneer je vuile hanglampen aandoet. Zorg voor een goed onderhoud aan de hanglampen.