Gellak verwijderen

Gellak verwijderen

Onder de dames die regelmatig hun nagels lakken is gellak wel bekend. Het is iets anders dan gewone nagellak. Soms laat je dit aanbrengen door een manicure, maar je kan het ook heel goed zelf proberen. Gellak heeft een andere combinatie van stoffen die moeten worden uitgehard onder een led-of uv lamp. Daardoor blijft de lak langer zitten en is het veel harder dan gewone lak. Gellak verwijderen is dan ook een stuk lastiger dan normale nagellak. Gellak kan worden aangebracht op natuurlijke nagels maar is ook geschikt voor acrylnagels.

Gellak zelf aanbrengen

Gellak wordt, net als gewone nagellak,  direct aangebracht op je gevijlde en verzorgde nagels. Alleen het drogen gaat op een andere manier. Je hebt hiervoor een speciale lamp nodig. Deze zorgt er voor dat de lak op je handnagels zeker 3 weken blijft zitten. Op de teennagels kan dit zelfs wel 6 weken mooi blijven.

Heb je de gellak door een nagelsalon laten aanbrengen, maar wil je geld besparen door de lak zelf te verwijderen? Onderstaande adviezen kunnen je daarbij helpen.

Gellak zelf verwijderen

Aceton als gellak verwijderaar

Aceton is misschien wel één van de meest effectieve gellak verwijderaars die er is. Vijl als eerste met een degelijke nagelvijl het bovenste laagje van je gelnagels. Je kunt nu watjes doordrenken met de gellak verwijderaar en deze aanbrengen op de nagel. Wikkel hier aluminiumfolie overheen en laat alles een minuut of 20 zitten. De aceton dringt zo goed door in de lak.

Daarna kan voorzichtig de lak met een bokkepootje worden verwijderd. Verzorg daarna je nagels en nagelriemen op de juiste manier door een goede créme te gebruiken. Heb je geen aceton in huis? Je kan dan ook nagellak remover gebruiken als gellak verwijderaar.

Gellak verwijderen met afwasmiddel en zouttGellak verwijderen 1

Er zijn een flink aantal vrouwen die niet tegen aceton in nagellakremover kunnen. Ook is deze vluchtige stof niet best voor het milieu. Als alternatief kun je gellak verwijderen met afwasmiddel en zout

Vul een bakje met warm water en spuit er wat afwasmiddel in en een theelepel gewoon keukenzout. Het is belangrijk om je nagels er minstens 20 minuten te laten weken voordat de gellak met acrylnagels kan worden verwijderd. Zijn deze er af dan de handen en nagelriemen goed verzorgen.

Nagelstudio

Heb je geen zin in bovenstaande handelingen, dan is het zinvol om even naar de manicuresalon te gaan. Het kost je nog geen 10 euro en je nagels zijn dan ook direct klaar voor de volgende behandeling.

Nagellak uit kleding verwijderen

Wanneer je nagels lakt, dan kan het gebeuren dat er nagellak op je kleding komt. Vervelend, want zelfs de beste wasmachine krijgt het niet voor elkaar om dit goedje uit je kleding te wassen. Gelukkig is nagellak uit kleding verwijderen een eenvoudige klus! Je hebt hiervoor een flesje pure aceton nodig, geen nagellak remover.

  1. Doe een stuk keukenpapier onder de vlek. Het keukenpapier is bedoeld om aceton op te nemen.
  2. Met een wattenstaafje of vergelijkbaar breng je voorzichtig wat aceton aan op de nagellak vlek. Niet gaan wrijven!
  3. Je zal zien dat het wattenstaafje de aceton met nagellak opneemt en gaat verkleuren.
  4. Dit proces herhaal je net zo lang totdat de nagellak uit de kleding is verwijderd
  5.  Breng groene Biotex aan op de vlek. Laat dit even intrekken en was je kledingstuk.

Bij gevoelige stoffen als kant, zijde of nylon gebruik je spiritus of pure alcohol. Aceton is te agressief voor deze stoffen.