Gellak verwijderen

Gellak verwijderen

Onder de dames die regelmatig hun nagels lakken is gellak wel bekend. Het is iets anders dan gewone nagellak. Soms laat je dit aanbrengen door een manicure, maar je kan het ook heel goed zelf proberen. Gellak heeft een andere combinatie van stoffen die moeten worden uitgehard onder een led-of uv lamp. Daardoor blijft de lak langer zitten en is het veel harder dan gewone lak. Gellak verwijderen is dan ook een stuk lastiger dan normale nagellak. Gellak kan worden aangebracht op natuurlijke nagels maar is ook geschikt voor acrylnagels.

Handige producten

Nagellak Remover Clips 10 stuks

Bekijk de prijs bij bol.com
Klantbeoordeling: 4.5 van de 5 sterren uit 11 reviews

Orphi Acetone 1000 Ml

Bekijk de prijs bij bol.com
Klantbeoordeling: 5.0 van de 5 sterren uit 2 reviews

Sensationail Gel Nagellak Remover

Bekijk de prijs bij bol.com
Klantbeoordeling: 3.7 van de 5 sterren uit 43 reviews

Gellak zelf aanbrengen

Gellak wordt, net als gewone nagellak,  direct aangebracht op je gevijlde en verzorgde nagels. Alleen het drogen gaat op een andere manier. Je hebt hiervoor een speciale lamp nodig. Deze zorgt er voor dat de lak op je handnagels zeker 3 weken blijft zitten. Op de teennagels kan dit zelfs wel 6 weken mooi blijven.

Heb je de gellak door een nagelsalon laten aanbrengen, maar wil je geld besparen door de lak zelf te verwijderen? Onderstaande adviezen kunnen je daarbij helpen.

Gellak zelf verwijderen

Aceton

Vijl als eerste met een degelijke nagelvijl het bovenste laagje van je gelnagels. Je kunt nu watjes doordrenken met aceton en deze aanbrengen op de nagel. Wikkel hier aluminiumfolie overheen en laat alles een minuut of 20 zitten. De aceton dringt zo goed door in de lak.

Daarna kan voorzichtig de lak met een bokkepootje worden verwijderd. Verzorg daarna je nagels en nagelriemen op de juiste manier door een goede créme te gebruiken.

Afwasmiddel en zoutGellak verwijderen 1

Er zijn een flink aantal vrouwen die niet tegen aceton kunnen. Ook is deze vluchtige stof niet best voor het milieu. Als alternatief kun je proberen om afwasmiddel te gebruiken.

Vul een bakje met warm water en spuit er wat afwasmiddel in en een theelepel gewoon keukenzout. Het is belangrijk om je nagels er minstens 20 minuten te laten weken voordat de gellak met acrylnagels kan worden verwijderd. Zijn deze er af dan de handen en nagelriemen goed verzorgen.

Nagelstudio

Heb je geen zin in bovenstaande handelingen, dan is het zinvol om even naar de manicuresalon te gaan. Het kost je nog geen 10 euro en je nagels zijn dan ook direct klaar voor de volgende behandeling.