Wespen bestrijden

Wespen bestrijden

In de zomer kunt u veel last hebben van wespen, welke u aan kunnen vallen tijdens een hapje eten of drinken. Daarnaast zal u last van ze hebben in de nachten, waardoor uw nachtrust verstoord wordt. Drinken en eten afdekken om de plaag wespen tegen te gaan heeft vaak geen zin, ze blijven terug komen. Op wat voor manier kunt u nu het beste de wespen tegengaan en hoe pakt u dit aan?

Wanneer heeft u meer last van wespen?

Of u last heeft van wespen is afhankelijk van meerdere dingen. Ten eerste zal het weer in de winter van invloed zijn op de hoeveelheid wespen in het voorjaar. U zal hoogstwaarschijnlijk meer last hebben van wespen na een zachte winter, dan als het extreem koud is geweest. Wespen komen daarnaast massaal af op geur van bepaalde producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vlees of zoetigheid. Zit u in de zomer buiten, dek dan het glas drinken af en laat borden en glazen niet staan als ze leeg zijn.

Methoden om wespen te bestrijden

Er zijn verschillende manieren online te vinden over hoe u een wespen plaag kunt bestrijden. U weet echter nooit zeker of dit ook echt zal helpen. Speciale HGX spray tegen wespen kunt u aanschaffen om wespen met succes te bestrijden. U kunt eerst de vier onderstaande methoden uitproberen, gebruik de HGX spray als dit geen verschil maakt.
1. Koop een wespenval in de winkel, of maak er zelf een. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Neem een plastic fles, knip het doormidden en vervolgens plaatst u de bovenkant van de fles in de onderkant. In het onderste deel giet u wat ranja, wat de wespen zal aantrekken door de zoete geur. Op het moment dat ze naar de ranja toe gevlogen zijn, kunnen ze niet meer uit de fles ontsnappen.
2. Pak de fruitschaal erbij en haal er een citroen, sinaasappel of limoen uit. Steek er vervolgens kruidnagel in en de wespen zullen uit de buurt blijven. Ze vinden de combinatie van deze geuren namelijk heel onaangenaam.
3. Wespen kunnen ook niet tegen de geur van ammonia, gebruik dit om ze weg te jagen. Doe wat ammonia in een schaaltje en plaats het op tafel.
4. Tot slot houden wespen niet van koffiegeur. Maal wat koffiebonen, leg dit vervolgens op een bordje en steek het aan. Hierdoor wordt de koffiegeur goed verspreid en blijven de wespen uit de buurt.

Gebruik HG om wespen te bestrijden

Mochten de eerder genoemde methoden niet genoeg helpen, koop dan een fles HGX spray tegen wespen. Dit is een simpele, maar zeer effectieve manier om wespen weg te jagen. Het is niet fijn om binnen- en buitenshuis continue wespen om u heen te hebben vliegen, dus wilt u dit probleem snel verhelpen. Daarnaast kunnen mensen gevoelig zijn voor het gif van wespen en andere insecten. Dit kan na een steek een gevaarlijke allergische reactie veroorzaken. Genoeg reden dus om wespen te weren uit uw huis en tuin. Het gebruik van de wespen spray is zeer gemakkelijk en dus een goede koop. Daarnaast kunt u ook een elektrische vliegenmepper aanschaffen, wat wespen en andere vliegende insecten doodt na contact met het metalen roosten. De zogenoemde HGX elektrische verdelger is een uitstekende manier om wespen snel te doden. Deze vliegenmepper heeft een laag voltage, waardoor het niet schadelijk zal zijn als het in aanraking komt met mens en dier. Ook hoef u zich geen zorgen te maken als u kinderen heeft, laat ze alleen niet spelen met de HGX elektrische vliegenmepper. Lees altijd eerst het etiket voor het gebruik van biociden.

De HGX spray tegen wespen heeft een werking van zo’n vier tot zes weken en het is vlekvrij. Het kan tevens binnenshuis gebruikt worden, voor voorbijvliegende wespen maar ook voor wespennesten. Voor wespennesten in beginnende stadia kunt u ze aanpakken door middel van de spray tegen wespen. Is het wespennest al ver ontwikkeld, schakel dan een deskundige in. Als u zelf gaat proberen de nesten te bestrijden, spray dan in het nest zelf of bij enkele naden of kieren waar de wespen zitten. Doe dit langdurig en spuit vanaf een afstand van twintig centimeter. Op het moment dat het oppervlak licht vochtig is heeft u genoeg HGX spray gebruikt.

Voorkom een wespenplaag

Als u last heeft van wespen, kunt u dus HGX spray gebruiken om ze op een makkelijke manier tegen te gaan. Het zou nog beter zijn als u kan voorkomen dat ze overlast bezorgen. Hierbij drie tips om ze uit de buurt te houden, waardoor u kunt genieten van het lekkere weer in de tuin of kan slapen zonder overlast van wespen.
1. Zoals eerder genoemd zijn er diverse geuren wat wespen op afstand zal houden, omdat ze hier niet dol op zijn. Denk hierbij aan koffiebonen, azijn en kruidnagel, wierook, citroen en uien. Verspreid deze geuren in uw tuin of slaapkamer om de wespen uit de buurt te houden.
2. Om te zorgen dat wespen niet in huis kunnen komen, kunt u speciale op maat gemaakte horren aanschaffen. Deze dient u voor deuren en ramen te plaatsen, bijvoorbeeld in de slaapkamer of bij de tuin. Doordat wespen niet door de kleine gaatjes van horren kunnen vliegen, zullen ze buitenshuis blijven.
3. Tot slot kunt u een boterhamzakje vullen met water. Vervolgens hangt u dit boterhamzakje op in de buurt van een raam of uw eettafel op ooghoogte. Het blikveld van de wespen zal belemmerd worden doordat er licht in het water van de zakjes zal reflecteren.