Wasmachine trommel reinigen

Niets is vervelender dan een vieze wasmachine trommel, vooral als je net schone kleding uit de machine hebt gehaald. Een vieze trommel kan namelijk vieze geurtjes achterlaten en zelfs de schone was bevuilen. Het is daarom van groot belang om de trommel regelmatig te reinigen en schoon te houden. In dit artikel vind je een aantal handige tips waarmee je jouw wasmachine trommel eenvoudig en effectief kunt reinigen.

Waarom moet je de wasmachine trommel reinigen?

Voordat we ingaan op het reinigen van de wasmachine trommel, is het goed om te weten waarom het belangrijk is om dit regelmatig te doen. Een vieze trommel kan namelijk voor vieze geurtjes zorgen in de wasmachine en zelfs op de schone was. Bovendien kan achtergebleven vuil en zeepresten voor verstoppingen zorgen en de levensduur van de trommel verkorten. Ook kan het de wasprestaties van de machine beïnvloeden. Reden genoeg dus om de trommel goed schoon te houden.

Hoe vaak moet je de wasmachine trommel reinigen?

Hoe vaak je de wasmachine trommel moet reinigen hangt af van hoe vaak je de machine gebruikt. Gemiddeld wordt aanbevolen om de trommel eens per maand te reinigen. Als je de machine vaker gebruikt of bijvoorbeeld regelmatig op hoge temperatuur wast, is het verstandig om de trommel vaker te reinigen. Ook als je merkt dat er een vieze geur uit de machine komt, is het raadzaam om de trommel gelijk te reinigen.

Hoe kun je de wasmachine trommel reinigen?

Er zijn verschillende manieren om de wasmachine trommel goed schoon te maken. Hieronder vind je een aantal handige tips:

1. Azijn

Azijn is een veelgebruikt middel om de wasmachine trommel te reinigen. Voeg een kopje azijn toe aan het wasmiddelenbakje en laat de machine draaien op de hoogste temperatuur. Na afloop spoel je de trommel nog een keer na met alleen water.

2. Soda

Ook soda is een effectief middel om de wasmachine trommel te reinigen. Voeg een kopje soda toe aan het wasmiddelenbakje en draai de machine op de hoogste temperatuur. Na afloop spoel je de trommel nog een keer na met alleen water.

3. Citroen

Citroen staat bekend om zijn reinigende en verfrissende werking. Snijd een citroen in stukjes en leg deze in de trommel. Voeg vervolgens een kopje azijn toe en draai de machine op de hoogste temperatuur. Na afloop spoel je de trommel nog een keer na met alleen water.

4. Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een krachtig middel om de wasmachine trommel te reinigen. Voeg een kopje schoonmaakazijn toe aan het wasmiddelenbakje en draai de machine op de hoogste temperatuur. Na afloop spoel je de trommel nog een keer na met alleen water.

5. Baking soda

Baking soda is een mild reinigingsmiddel dat de wasmachine trommel goed schoon kan maken. Voeg een half kopje baking soda toe aan het wasmiddelenbakje en draai de machine op de hoogste temperatuur.

Tips voor het schoonhouden van de wasmachine trommel

Met bovenstaande schoonmaakmethoden kun je de wasmachine trommel goed schoonmaken, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hieronder vind je een aantal tips om de wasmachine trommel schoner te houden:

– Laat na iedere wasbeurt de deur van de wasmachine openstaan, zodat de trommel kan drogen. Dit voorkomt schimmel- en bacterievorming.

– Verwijder na iedere wasbeurt het wasmiddelenbakje en spoel deze goed af onder de kraan. Zo voorkom je dat zich zeepresten ophopen in het bakje en uiteindelijk in de trommel belanden.

– Reinig regelmatig het pluizenfilter aan de voorkant van de machine. Hier kan namelijk veel vuil ophopen.

– Was regelmatig op hoge temperaturen, bijvoorbeeld op 90 graden. Hierdoor worden bacteriën gedood en blijft de trommel schoner.

Conclusie

Een schone wasmachine trommel is van groot belang. Het voorkomt vieze geurtjes, verstoppingen en verlengt de levensduur van de machine. Door de trommel regelmatig te reinigen en schoon te houden, voorkom je deze problemen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld azijn, soda, citroen, schoonmaakazijn of baking soda. Vergeet daarnaast niet om de machine regelmatig op hoge temperatuur te wassen en het wasmiddelenbakje goed schoon te maken.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik chloor gebruiken om de wasmachine trommel schoon te maken?
Nee, het gebruik van chloor wordt afgeraden omdat het schade kan aanbrengen aan de machine en de levensduur kan verkorten. Gebruik liever één van de hierboven genoemde schoonmaakmiddelen.

2. Hoe vaak moet ik het pluizenfilter reinigen?
Het pluizenfilter kan het beste na iedere wasbeurt gereinigd worden om vuilophoping te voorkomen.

3. Kan ik de wasmachine trommel ook reinigen met een hogedrukreiniger?
Nee, dit wordt afgeraden omdat het de machine kan beschadigen. Gebruik liever één van de hierboven genoemde schoonmaakmiddelen.

4. Wat is de beste manier om vieze geurtjes uit de wasmachine te verwijderen?
De beste manier om vieze geurtjes uit de wasmachine te verwijderen, is door één van de hierboven genoemde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Azijn, soda, citroen, schoonmaakazijn of baking soda hebben allemaal een reinigende en verfrissende werking.

5. Kan ik de wasmachine trommel ook schoonmaken met een vaatwastablet?
Nee, het gebruik van een vaatwastablet wordt afgeraden omdat deze te agressief is voor de wasmachine trommel en zelfs schade kan veroorzaken. Gebruik liever één van de hierboven genoemde schoonmaakmiddelen.

Veelgestelde vragen

Waarom moet je de wasmachine trommel reinigen?

Een vieze trommel kan voor vieze geurtjes zorgen in de wasmachine en zelfs op de schone was. Bovendien kan achtergebleven vuil en zeepresten voor verstoppingen zorgen en de levensduur van de trommel verkorten.

Hoe vaak moet je de wasmachine trommel reinigen?

Gemiddeld wordt aanbevolen om de trommel eens per maand te reinigen. Als je de machine vaker gebruikt of op hoge temperatuur wast, is vaker reinigen aan te raden.

Hoe kun je de wasmachine trommel reinigen?

Je kunt de trommel reinigen met azijn, soda, citroen, schoonmaakazijn of baking soda. Deze hebben allemaal een reinigende werking.

Kan ik chloor gebruiken om de wasmachine trommel schoon te maken?

Nee, het gebruik van chloor wordt afgeraden omdat het schade kan aanbrengen aan de machine. Gebruik liever één van de genoemde schoonmaakmiddelen.

Hoe vaak moet ik het pluizenfilter reinigen?

Het pluizenfilter kan het best na iedere wasbeurt gereinigd worden om vuilophoping te voorkomen.

Kan ik de wasmachine trommel ook reinigen met een hogedrukreiniger?

Nee, dit wordt afgeraden omdat het de machine kan beschadigen. Gebruik liever één van de genoemde schoonmaakmiddelen.

Wat is de beste manier om vieze geurtjes uit de wasmachine te verwijderen?

Gebruik één van de genoemde schoonmaakmiddelen zoals azijn, soda, citroen, schoonmaakazijn of baking soda.

Kan ik de wasmachine trommel ook schoonmaken met een vaatwastablet?

Nee, het gebruik van een vaatwastablet wordt afgeraden omdat deze te agressief is voor de wasmachine trommel. Gebruik liever één van de genoemde schoonmaakmiddelen.