Vloer oliën

Vloer oliën

Een glanzende houten vloer doet wonderen voor het uitstraling van uw interieur. Hierdoor is het oliën van een eiken houten vloer een zeer belangrijke aspect bij het onderhoud van een huis. Een houten vloer kan na verloop van tijd zijn prachtige kleur en glans verliezen. Als u een eiken houten vloer heeft die ooit zo mooi ging schitteren, maar nu dat niet meer doet, zult u het weer tot leven moeten wekken met vloerolie. Door de houten vloeren te oliën zult u het algehele uiterlijk van het oppervlakte verbeteren. Ook zal de olie bescherming en voeding toevoegen aan het hout.

Door deze redenen adviseren wij om minsten één keer per jaar een houten vloer te oliën. Dit zal zorgen voor een gezonde, schoon en natuurlijke uitstraling. In dit artikel nemen kijkje we naar de vele voordelen van een houten vloer optimaal oliën. Ook zien we waarom u het op tijd zal moeten reinigen. We leggen de stappen uit die u zult moeten volgen om uw eiken houten vloer te oliën zonder het te schuren. Verder zult u zien hoe u een vlekkerige vloer kunt voorkomen tijdens dit proces met enkele handige tips. Lees maar verder en zie hoe u langer zal kunnen genieten van uw mooie houten vloer.

Voordelen van een houten vloer oliën

Door een verfrissing van uw eiken houten vloer te geven met olie zal het langer meegaan. U zult het hout dan beschermen tegen allerlei beschadigingen, slijtage en vlekken. Ook kun u een oude vloer hiermee herstellen en het hout een tweede kans geven. U zult hiermee alle beschadigingen kunnen bijwerken door wat extra vloerolie toe te voegen. Dit kan tot heel verrassende resultaten leiden. Uw oude houten vloer zal weer tot leven komen en heel mooi glanzen.

Naast het bescherming biedt een topkwaliteit vloerolie zoals die van HG white wash ook het mogelijkheid om een houten vloer een andere kleur te geven. De olie zal dan in het vloer gaan trekken en de natuurlijke structuur van hout weer zichtbaar en voelbaar maken. Ook zal het sneller drogen in vergelijking met lak of was. Om van een prachtige houten vloer zonder krassen en vlekken te genieten zult u het hout, maar eens per jaar moeten behandelen met vloerolie. In de volgende alinea zien we de juiste stappen die genomen moeten worden bij het oliën van een eiken houten vloer.

Wat zijn de stappen die gevolgd moeten worden?

U kunt uw vloer in zes eenvoudige stappen oliën. Door het stappenplan van ons te volgen kunt u de vloer zelf in de olie zetten. Als deze taak al compleet is en als u de stappen correct hebt gevolgd is het maar een kwestie van bijhouden. Zo kunt u gemakkelijk de natuurlijke uitstraling van het hout herstellen en beschermen. Ook heeft HG naast de zes stappen een aantal handige tips geselecteerd.

-Zorgt als eerst ervoor dat uw houten vloer schoon en stofvrij is met een stofzuiger.

-Daarna zult u de vloer moeten ontvetten met schoonmaakazijn of HG vloer intensief reiniger. Leng de reiniger of azijn aan met wat water en dweil de houten vloer. Zorg ervoor dat de vloer niet te nat wordt, de dweil moet licht vochtig zijn met lauwwarm water.

-Dit is een optionele stap. Om olieresten en vuil volledig te verwijderen zult u de houten vloer glad moeten schuren. Hiervoor kunt u een schuurmachine met grof schuurpapier gebruiken. Gebruik daarna een fijn schuurpapier om het houten vloer super glad te maken. Om uzelf te beschermen kunt u een stofmasker gebruiken. Ook moet u altijd in de richting van de lengte schuren en de schuurmachine constant in beweging houden.

-Ontvet nogmaals uw houten met door stap twee te herhalen.

-Hier moet u de vloerolie doorroeren en in een verfbak gieten. Om een laagje olie aan te brengen heeft u een verfroller nodig. Hiermee kunt rollen totdat de olie in het hout is getrokken, laat het tien minuten trekken. Daarna kunt u de olie verder uitwrijven met een theedoek om plakkerige gedeelten te verwijderen.

-Als er nog ongelijke plekken op de vloer zichtbaar is kunt u stap vijf herhalen. Als het al perfect is heeft u uw vloer succesvol in de olie gezet. Maakt gebruikt van een krachtige olie zoals de HG vloerolie als de huidige resultaat onvoldoende is voor uw houten vloer.

Uniek eigenschappen van HG vloerolie

Deze speciale vloerolie die door HG ontwikkeld werd heeft een aantal unieke eigenschappen. Het geeft het hout zijn natuurlijke uitstraling terug door het hout uit te harden. Ook zal deze krachtige vloerolie de vloer beschermen tegen uitdroging en vuil. De vloerolie kan ook vlekken voorkomen en verwijderen terwijl de vloer aan het uitharden is. HG vloerolie bestaat uit bepaalde natuurlijke oliën. Dit maakt het mogelijk om uw houten vloer te oliën zonder het te schuren en is het 100% oplosmiddelvrij.

-De HG vloerolie moet u voor gebruik schudden en daarna dun aanbrengen op de houten vloer.

-Door de olie direct uit te wrijven met een schone theedoek zal het geheel door het hout opgenomen worden.

-Daarna zult u deze twee eerste stappen moeten herhalen, totdat het hout geen olie meer opneemt en helemaal verzadigd is.

-Verwijder dan meteen de overtollige olie met een theedoek. Zorg ervoor dat de doeken schoon zijn en lees op het etiket van de olie over het omgaan met gebruikte theedoeken.

-Laat de vloer eerst twee tot drie uren drogen voordat u het gebruikt.

-De vloer zal na drie dagen uitgehard, beschermd en normaal beloopbaar zijn.

Hoe voorkomt u een vlekkerige houten vloer?

Wanneer een vloer pas geolied is moet u heel erg voorzichtig zijn. Pas na vierentwintig uur is het weer beloopbaar en pas drie dagen later is het optimaal beschermd. Als u een nieuw geoliede vloer heeft zult u natuurlijk vlekkerige plekken willen voorkomen. Als iets per ongeluk op de grond valt moet u het direct schoonmaken met de veilige HG vloerolie reiniger om schade te beperken.