Uggs Schoonmaken

Uggs Schoonmaken

Uggs: wie kent ze niet? De welbekende schoenen gemaakt van schapenleer met een heerlijk zachte binnenkant van schapenwol. De stoffen buitenzijde van de Uggs maakt het, dat deze niet eenvoudig te reinigen zijn. Je Uggs schoonmaken doe je met dit handige artikel waarmee je Uggs schoner worden dan ooit tevoren!

Borstelen van je Uggs

Je begint met het borstelen door een suede borstel te gebruiken. Deze borstel is gemaakt voor suede schoenen maar werkt ook perfect voor je Uggs. Hiermee kan je de grotere stukken vuil zo van je schoen borstelen. Denk bijvoorbeeld aan opgedroogde modder.

Olie-en/of vetvlekken

Er zal best wel eens een keer wat olie of vet op je uggs terecht komen. Buiten op straat ligt allerlei viezigheid en soms trap je onverhoeds ergens in of je morst er bijvoorbeeld mayonaise op.Uggs Schoonmaken 1

Zodra je de vlek ontdekt is het slim om direct aan de slag te gaan om te verwijderen. Gebruik hiervoor maizena, talkpoeder of een wit krijtje. Teken over de vlek en dep het krijtsel er voorzichtig in. Laat een nachtje staan en borstel de volgende dag de ugg uit. Het vet is in het krijt getrokken en wordt tijdens het borstelen verwijdert.Uggs Schoonmaken 2

Uggs regelmatig goed reinigen

Om de uggs regelmatig goed te reinigen borstel je ze eerst helemaal af. Ga dan aan de gang met een vochtige spons. Zorg dat de laarsjes helemaal vochtig zijn en gebruik dan een speciale Uggs reiniger voor de buitenzijde. Je kunt ook gelijke delen water/azijn gebruiken om schoon te maken.

Wanneer je de gehele buitenzijdes hebt gepoetst, spoel je de uggs af onder de kraan. Doe dit snel! Het leer mag absoluut niet verzadigd raken met water. Laat nu de uggs drogen (24 tot 48 uur), door er kranten in te doen en op een rustig plekje te zetten. Niet bij de verwarming zetten of in de zon! Daar worden de uggs lelijk van.

Zijn ze droog, borstel ze dan op met een suedeborstel.

Stop ze in de wasmachine!

Uggs in de wasmachine wassen doe je alleen wanneer ze erg vies zijn geworden.

Stop de Uggs in een sloop en zorg dat dit dicht zit. Zet je wasmachine op een speciaal wolwasprogramma en draai de uggs met wolwasmiddel.

Haal na het programma de uggs uit de wasmachine en laat aan de lucht drogen. Niet in de zon en niet bij de verwarming en deponeer ze ook niet in de droger.

Opborstelen met een suedeborstel maakt de klus helemaal af.

Stinkende Uggs? Probeer dit!

Na verloop van tijd kunnen je Uggs minder lekker ruiken. Zeg maar gerust; stinken. Dat is niet zo gek. Als je je Uggs regelmatig draagt dan zullen ze weleens in aanraking komen met vocht. Om van vervelende geurtjes af te komen doe je wat soda in je Uggs. Goed schudden zodat de soda zich goed kan verspreiden. Een paar uur laten staan, uitkloppen, en je Uggs zullen weer prettig ruiken.

Uggs onderhouden

Je Uggs schoonmaken is belangrijk, maar goed onderhoud ook. Spuit je Uggs daarom ieder half jaar in met een waterafstotende spray. Deze spray is te verkrijgen in vrijwel iedere goede schoenenwinkel.

Nog wat tips!

Zout en vuil kan worden verwijderd door de vlek uit te gummen met een gewoon stukje gum.

Een watervlek kan worden verwijdert door de laars dubbel te vouwen en met het schone gedeelte over de watervlek te wrijven.

Probeer altijd de Uggs met de hand te reinigen. Dat is altijd beter dan ze volledig nat te maken in de wasmachine.

Onaangename luchtjes die uit je Uggs komen kunnen worden bestreden met zuiveringszout.