Telefoonhoesje schoonmaken

Telefoonhoesje schoonmaken
Veel jongeren gebruiken géén telefoonhoesje. Ze vinden een hoesje om hun smartphone een beetje oubollig en denken dat dit meer een dingetje is voor de ouderen onder ons. Maar dat is toch echt een beetje achterhaald. Tegenwoordig heb je de meest leuke en hippe hoesjes. Je kunt juist met een bepaald hoesje je eigen stijl laten zien en je onderscheiden van anderen. Rood, geel, gebloemd of juist neutraal zwart behoren tot de aanschafmogelijkheden.
Vuil en krassen
Je smartphone is onderhevig aan vuil en krassen. Hoesjes met een valbescherming zorgen dat het toestel heel blijft wanneer deze onverhoeds op de badkamervloer valt. Een degelijk model hoesje beschermt tegen opspattend water, vuil, schokken en vallen. Er zijn verschillende soorten hoesjes waarmee je de juiste bescherming kan kiezen voor je smartphone.
De book case
Je gehele telefoon wordt bedekt met dit hoesje. Een klepje aan de voorzijde kun je openslaan als een boek. Er zijn vaak extra’s, als vakjes voor pasjes en een standaard om je smartphone neer te zetten. Je telefoon is supergoed beschermt. Een nadeel is, dat je het hoesje steeds moet openklappen en het klepje hindert bij bellen en foto’s maken.
Een back cover
Dit type hoesje bedekt de achter- en zijkanten van je telefoon. Je hebt geen hinderlijk klepje, maar kan direct op je smartphone kijken. Je mist wel een goede bescherming van het beeldscherm. De oplossing zou een screenprotector kunnen zijn. Een back cover is dun en is geschikt om draadloos op te laden.
2 In een hoesje
Je kunt natuurlijk ook de twee bovenste hoesjes combineren. Een 2 in een hoesje is een book case met uitneembare back cover. Doordat er een magneetje aan zit klik je ze gemakkelijk los van elkaar. Het nadeel is dat je hoesje vrij dik is. Een prima bescherming van je smartphone.

Hoesjes met een functie

Het duurzame hoesje

Wil jij op een duurzame manier met het milieu omgaan? Schaf dan een duurzaam hoesje aan. Je beschermt daarmee het milieu en je telefoon. Deze hoesjes zijn gemaakt van gerecycled materiaal of er worden plantaardige grondstoffen voor gebruikt. Een milieuvriendelijk hoesje is ook volledig composteerbaar. Er blijven dus geen plastic onderdelen in het milieu rondzwerven wanneer je zo’n hoesje hebt weggegooid.

Valbescherming

Bij de een gebeurt het vaker dan bij de ander… Je smartphone valt op de grond. Een hoesje met valbescherming zorgt er voor dat je telefoon heel blijft. Deze hoesjes zijn getest op vallen en geven de beste beschermingskwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar als full-body-covers. Deze zijn natuurlijk het beste tegen beschadiging door vallen.

Hoesje met magneet

Vanaf de iPhone 12 serie hebben alle iPhones een MagSafe magneet in de telefoon. Hier kunnen de accessoires op vast worden geklikt die bedoeld zijn voor dit soort telefoons. Handig omdat je de oplader, een kaarthouder en andere accessoires kunt vastklikken. Het nadeel is dat de functies door de dikte van het hoesje niet meer naar behoren functioneren. De meeste hoesjes van MagSafe zijn back covers. De achter – en zijkanten worden optimaal beschermd. Ze zijn in enorm veel kleuren verkrijgbaar !

Telefoonhoesje schoonmaken

Een telefoonhoesje is een product wat je heel veel in je handen hebt. Het is bedoeld om je telefoon te beschermen en te zorgen dat deze up-to-date blijft. Om het hoesje schoon en hygiënisch te houden is het noodzaak om ze af en toe eens flink onder handen te nemen. Vooral de hoesjes die voorzien zijn van een mooie, kleurige print wil je graag zo houden.

Populair

Er is enorm veel keus in telefoonhoesjes. Silicone en plastic hoesjes zijn erg populair en betaalbaar. Ook rubber is een materiaal wat veel voor hoesjes wordt gebruikt. Er zijn echter ook houten en leren telefoonhoesjes te koop. Deze zien er geweldig uit en beschermen op een prima manier je telefoon. Ze zijn wel aan de dure kant.

Veroudering

De transparante telefoonhoesjes kunnen door Uv-straling, veroudering, extreme koude- of warme temperaturen en zweet gaan vergelen. Er zijn een paar manier om het vergelen tegen te gaan en op te heffen.

Zeep en water

Doe in 250 ml warm water een paar druppeltjes afwasmiddel. Gebruik een tandenborstel om met dit mengsel het hoesje te poetsen met cirkelvormige bewegingen. Spoel af met schoon water, droog af en laat nog een uurtje nadrogen voordat je het hoesje weer in gebruik neemt.

Alcohol

Doe wat alcohol in een klein flesje. Kan prima met ontsmettingsalcohol. Spray het hoesje in en wrijf met een schoon doekje de alcohol van het hoesje. Zorg dat het hoesje helemaal droog is voordat je deze weer in gebruik neemt.

Zuiveringszout

Het telefoonhoesje helemaal bedekken met het zuiveringszout. Met een tandenborstel scrubben, door ronddraaiende bewegingen te maken. Vervolgens afspoelen, droogwrijven met een zacht doekje en laten nadrogen.

Gebruik een gum!

Wanneer je geen water en vochtige omstandigheden voor je hoesje wilt gebruiken, ga dan met een gum als schoonmaakmiddel aan de slag. Gummen tot het vuil weg is.

 

Leer en hout

Leer is een luxe materiaal en geeft een telefoonhoesje een chique uitstraling. De aanpak is wat zachter dan bij een synthetisch materiaal. Leer is poreus en zal behandeld moeten worden met een schoonmaakmiddel en conditioner voor leer. Een conditioner bevat oliën waarmee het leer soepel kan worden gewreven.

Hout is een fantastisch materiaal voor een telefoonhoesje. Het ziet er aantrekkelijk uit, maar pas op met vocht. Met een klein beetje water, waar een paar druppels azijn aan zijn toegevoegd, en een microvezeldoekje, kun je het hout schoon krijgen en mooi glanzend oppoetsen. Altijd oppassen dat het hout niet te vochtig word.

Tips

Er zijn een aantal tips die er voor kunnen zorgen dat je telefoonhoesje mooi blijft en je deze op een goede manier kunt reinigen.

  • Gebruik altijd een microvezeldoekje. Deze doekjes nemen al het vuil op en je kunt er goed mee uitwrijven.
  • Met wattenstaafjes kunnen de meest onbereikbare plekjes worden bereikt.
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen. Altijd een mild product gebruiken. Afwasmiddel is prima.
  • Nóóit leer en hout in water dompelen. Je kunt daarna je hoesje zo in de prullenbak gooien.
  • Leg je smartphone nooit op een hete plek. Dus nooit in de zon! Maar ook een extreem koude plek is uit den boze!
  • Wil je virussen op een afstand houden? Gebruik dan desinfecterende doekjes.