Spiegel schoonmaken

Spiegel schoonmaken

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand…..

Veel plekken in huis zijn voorzien van een spiegel. Uiteraard hangt er een in de badkamer, maar ook in de hal, als grote passpiegel misschien wel in een kamer waar je garderobekast staat, boven de make-up tafel in de slaapkamer en veel mensen hebben zelfs een spiegel in de woonkamer boven de bank.

Het is best prettig om jezelf overal in huis te bekijken. Vlak voor je weg gaat nog even een blik in de spiegel in de hal, om te zien of je haar wel goed zit, in de badkamer is vaak een plek waar scherende heren zich bevinden en wat te denken van make-up aanbrengen aan de toilettafel in de slaapkamer. Allemaal spiegels waar je de hele dag door, veel plezier van kunt hebben. Maar… je wil wel een schone spiegel en niet een exemplaar wat beslagen is of waar viezigheid op te vinden is. Spiegels schoonmaken is geen dagelijks werk maar het hoort er zo nu en dan wel bij…

Een spiegel die glanst..

Een spiegel hoort er glanzend uit te zien zonder vieze strepen. Er zijn verschillende methodes om je spiegel fantastisch te laten glimmen en waar je, wanneer je er in kijkt, alle details precies kunt zien.

Op de juiste manier een spiegel reinigen, zonder dat er een vettige waas achterblijft, vereist nog best wel wat vakmanschap. Het is eigenlijk hetzelfde als met het wassen van je ramen. Deze wil je ook altijd spic en span! Je kunt ongeveer hetzelfde te werk gaan als wanneer je de ramen lapt.

Maak een lekker sopje met heet water, afwasmiddel en een scheutje ammoniak. Gebruik om de spiegel goed af te nemen een sponsje of schoonmaakdoekje. Daarna drogen met een microvezeldoekje tot je een je een mooie streeploze spiegel hebt. Tóch nog wat strepen te zien? Gebruik dan een vochtige prop krantenpapier om de strepen helemaal weg te poetsen. Je spiegel glanst als nooit te voren!

Glassex

Veel mensen gebruiken glassex, echter…de vettige waas verwijder je niet met dit product. Beter om ammonia of een ander product (schoonmaakazijn) te gebruiken wat vet oplost.

Spiritus

Ook spiritus is een middel wat veel wordt gebruikt voor spiegels en ramen. Toch kan dit blauwige strepen veroorzaken. Beter om spiritus niet te gebruiken.

Het weer in de spiegel

Soms ontdek je plotseling zwarte puntjes in het spiegeloppervlak. Dit is het weer en wordt meestal door vocht veroorzaakt. Om dit te verwijderen gebruik je alcohol op een watje om de vieze vlekken te verwijderen. Alcohol is een prima middel om vuil te verwijderen. Maak daarna de hele spiegel schoon met azijn of een ander middeltje.

Beslagen badkamerspiegel

Wanneer je net gedoucht hebt is het haast onvermijdelijk dat de spiegel beslaat. Tegenwoordig kan gebruik worden gemaakt van een soort verwarmingsapparaat wat achter de spiegel is gemonteerd. Dit wordt gekoppeld aan de verlichting en zorgt voor een schone spiegel. Er hangt echter wel een prijskaartje aan…

Goedkope tips

Het is vele malen goedkoper om, voordat je gaat douchen, scheerschuim, shampoo of afwasmiddel op de spiegel te smeren. Het beste is echter om autowas te gebruiken! Wanneer je de badkamerspiegel schoonmaakt met autowas heb je zeker twee maanden géén last meer van een beslagen spiegel.

Ga als volgt te werk;

Wrijf met een droge doek een klein beetje was op een droge spiegel. Er ontstaat als het ware een beschermend laagje. Daarna de spiegel met een spiegeldoekje oppoetsen. Géén condens meer op je spiegel. Ditzelfde kan ook met shampoo, afwasmiddel of scheerschuim.

Föhnen

Ben je van plan om na het douchen je haar te föhnen? Föhn dan eerst je badkamerspiegel. Het condens verdwijnt direct en je kunt jezelf weer aanschouwen!

Ventileren

Wanneer je onder de douche staat is het verstandig om goed te ventileren. Zet een raampje open of maak gebruik van een ventilator.